maciejka11 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 witam złożyłem niedawno coś takiego: i5-3570 asus p8z77-m pro gtx 660ti 8gb ram i nieszczęsny zasilacz thermaltake smart 730W po pewnym czasie zasilacz stał się bardzo głośny, od razu po włączniu wchodzi na max obroty wentylatora. pewnie czujka temp się zepsuła i go oddałem na gwarancje, wrócił nowy ale znowu historia się powtórzyła więc go chyba zwrócę bo to raczej wada fabryczna. dodam, że nie obciążam go za bardzo a cyrkulacja powietrza jest odpowiednia, zdjąłem bok obudowy. teraz zastanawiam się nad wyborem nowego zasilacza, przejrzałem milion stron z testami różnych zasilaczy i głowa mnie od tego boli. polecacie coś przede wszystkim cichego i sprawnego do 400 zł? dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Do takiego zestawu zasilacz za 400 to trochę overkill. Ale jeśli zależy Ci na ciszy to polecam te dwa: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__11/id_produktu__5173/__Zasilacze_Be_Quiet_PURE_POWER_L8_630W_CM_BN182_Modularny_120mm_80_Bronze/ i http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__11/id_produktu__5406/__Zasilacze_Thermaltake_Toughpower_ST_550W_120mm_80_Gold/ Chociaż pewnie od TT już jesteś zrażony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka11 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 nie bym nie powiedział że overkill... musiałem kupić zasilacz bo chieftec 550W tego nie ruszył be quiet to chyba jakiś no name a thermaltake'a już nie kupie może inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) BeQuiet to jedna z lepszych marek - z tym że oni tylko pakują je w obudowy i daja swoje wentylatory. Bebechy maja głównie od FSP bo chieftec 550W tego nie ruszyłbo te nowsze szefy to szrot - w sumie w całej karierze ta firma wydała raptem pare dobrych modeli zasilaczy - reszta to elektronika od Sirteca - czyli praktycznie NO-NAME. Edytowane 12 Lutego 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka11 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 a co myślisz o seasonic g-550? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 7% niższa sprawność, niemodularne okablowanie, ale sporo taniej: http://www.ceneo.pl/11379165 na pewno nie będziesz narzekał na hałas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Dziwne, że chief 550w tego nie ruszył. Mój stary szef 500w(380w na +12) ciągnął bardzo podobny zestaw z palcem. Przesiadłem się na seasonic'a g-550. Cichy, modularny, certyfikat gold, świetne recki. Ja bym dalej nie szukał. Edit: choć xfx core powyższy to też fajna jednostka i kupa kasy w kieszeni. Edytowane 12 Lutego 2013 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka11 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 przeglądam zasilacze seasonic i znalazłem SS-650RT dlaczego nie ten tylko G-550? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Ciężko coś wygooglować na temat SS-650RT(czy też SSP-650RT) podejrzewam, że to po prostu oznaczenia na różne rynki. Ale żadnego konkretnego reviewa nie ma, albo jestem ślepy więc ciężko Cię będzie obrzucić argumentami czemu ten, a nie odwrotnie :) Podejrzewam, że oba byłyby okej, w końcu to nie sirtec czy inny 'taki se' producent tylko seasonic o dość konkretnej renomie. Tylko, że każdemu mogą się zdarzyć mniejsze lub większe wpadki. Ja bym koncentrował się na tym bardziej rozpowszechnionym na rynku o którym coś da się znaleźć. Ale w podobnych pieniądzach są jeszcze be-quiety E9 czy L8. I nie to nie są noname'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka11 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) z tego co wiem SSP-650RT nie jest modularny i ma krótsze kable niż G-650 ale w zasadzie to ten sam zasilacz i do tego 100 zł tańszy Edytowane 12 Lutego 2013 przez maciejka11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voorhees Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 To mnie zaskoczyłeś. Jestem posiadaczem poniższego modelu i chwalę sobie ciszę. http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-atx-smart-550w-modular140mm-80-bronze-sp-550mpcbeu-440694/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...