Virtus90 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Mam w planie zakupić komputer z procesorem intel core i5 (myślę nad 3570k, ale nie wiem czy jest opłacalny) i bardzo dobrą grafiką, ponieważ komputer przeznaczony będzie głównie do gier. Mam w planach lekkie OC. Proszę o propozycje dobrych zestawów w cenie do 4000zł. W zestawie nie musi być dysku ssd, gdyż taki już posiadam. Zależy mi również na dość cichej pracy i dobrym designie obudowy. Pozdrawiam i czekam na propozycje Edytowane 13 Lutego 2013 przez Virtus90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Na tym zestawie Extreme4 + Core i5 3570k podkręcić CPU mocno. Do tego bardzo dobre chłodzenie, mocny zasilacz i przewiewna i duża obudowa http://www.pcprojekt...3ugCl5vNzVVYg** EDIT: właśnie się zastanawiałem nad poleceniem HD 7970. W budżecie się zmieści, ale trochę nie ma sensu według mnie. Za dużo się dopłaca w stosunku do wydjaności... Edytowane 13 Lutego 2013 przez Alucard69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus90 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 A co sądzicie o GTX 670? Warto trochę dopłacić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczny start Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 7950/7970 jest wydajniejsza w wiekszosci gier, choc nie wszystkich. Nvidia oferuje wiecej sterownikow i jest popularniejsza, amd wydajniejszy sprzet, mniejsza cena. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus90 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Czy zasilacze podane w zestawach są ciche? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczny start Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Tak, jak najbardziej. :) Mozesz pomyslec tez o xfx core 550, kosztuje ok. 250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 a tu trochę o budzie http://www.frazpc.pl...efine-r4---test Uwielbiam testy, gdzie skala wykresu zaczyna się przy 70 stopniach C. Wtedy 3 stopnie różnicy wyglądają jakby obudowa była 2 razy chłodniejsza, a nie o 2%... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus90 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Mam takie pytanie. Jak myślicie na ile lat ten procesor starczy żeby ciągnąć najnowsze gry na najwyższych detalach (jeżeli np. zmieniałbym tylko kartkę graficzną)? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Uwielbiam testy, gdzie skala wykresu zaczyna się przy 70 stopniach C. Wtedy 3 stopnie różnicy wyglądają jakby obudowa była 2 razy chłodniejsza, a nie o 2%...Heh, wydaje mi się, że po prostu wystarczyłby tam stosowny komentarz autora testu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Mam takie pytanie. Jak myślicie na ile lat ten procesor starczy żeby ciągnąć najnowsze gry na najwyższych detalach (jeżeli np. zmieniałbym tylko kartkę graficzną)? jeśli pytasz o 3570k podkręconego ~4.5 GHz to styknie na bardzo ale to bardzo długo myślę, że za 5 lat będzie niewiele gier które będą dla niego wyzwaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus90 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) Co powiecie na tą budę? http://www.esc.pl/pr...oducts_id=14119 P.S Czym różni się od wersji advanced? http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=112_143&products_id=26344 Edytowane 15 Lutego 2013 przez Virtus90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) Posiada X-dock czyli stację dokującą dysków sata. Obudowa ma wiele recenzji, w tym polskich. Edytowane 15 Lutego 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus90 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Może zapytam tak, czy warto dopłacać tą stówkę do advanced? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Może zapytam tak, masz całą półkę zapełnioną dyskami SATA 2,5 i 3,5 cala? Skąd ja mam wiedzieć, czy będziesz potrzebował, w ogóle kiedykolwiek użyjesz tej kieszeni X-dock :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus90 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Zapewne nie. Posiadam tylko dwa dyski i więcej nie mam zamiaru mieć. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...