=L@win@h= Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zlamalem rame ze stopu aluminium i tytanu... dokladniej to urwalem cala glowke :evil: Wiecie moze czy to wogole ktos spawa ? i czy to da sie zespawac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 A jakiej firmy rama ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 nie wiem... rama byla sprowadzana z zagranicy juz dobre kilka lat temu (to juz prawie 10 lat)... jest taki maly wypukly znaczek... oLria czy cos takiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 jak chcesz to poszukaj, ja dowiem sie na dzis wieczor gdzie jest "centrospaw" bo wiem ze tam spawaja aluminium (miedzy innymi bloki silnikow, glowice a takze inne rzeczy). z tego co pamietam to za 5cm "mocnego" spawu chceli 40zl, ale bardzo prawdopodobne ze cos mi sie pokaszanilo. ale sie dowiem jak chcesz gdzie dokladnie to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Jedź do serwisu przy jakimś POŻĄDNYM sklepie rowerowym (jak kupowałem Treka, to widziałem rame za 12 000 zł :P), może skleją. Na Kropelkę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Narysowalem to w paincie... wyglada to mniej wiecej tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 jak chcesz to poszukaj, ja dowiem sie na dzis wieczor gdzie jest "centrospaw" bo wiem ze tam spawaja aluminium (miedzy innymi bloki silnikow, glowice a takze inne rzeczy). z tego co pamietam to za 5cm "mocnego" spawu chceli 40zl, ale bardzo prawdopodobne ze cos mi sie pokaszanilo. ale sie dowiem jak chcesz gdzie dokladnie to jest bylbym wdzieczny... ale jednak wiesz.., to nie jest samo aluminium tylko stop z tytanem... i wlasnie nie wiem czy to wogole da sie spawac... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 jak chcesz to poszukaj, ja dowiem sie na dzis wieczor gdzie jest "centrospaw" bo wiem ze tam spawaja aluminium (miedzy innymi bloki silnikow, glowice a takze inne rzeczy). z tego co pamietam to za 5cm "mocnego" spawu chceli 40zl, ale bardzo prawdopodobne ze cos mi sie pokaszanilo. ale sie dowiem jak chcesz gdzie dokladnie to jest bylbym wdzieczny... ale jednak wiesz.., to nie jest samo aluminium tylko stop z tytanem... i wlasnie nie wiem czy to wogole da sie spawac... :evil: nic prostszego jak poszukac w panoramie firm "centrospaw" i zadzwonic jutro i sie dowiedziec czy i za ile . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 dzieki... a tak wygladal moj kochany rower przed wypadkiem :evil: Bez kitu... jestem tak zalamany tym ze roz.je.balem ta rame... normalnie tak jakby mi pies zdechl :evil: Pozatym po 10 latach jezdzenia na tym rowerze na zadnym innym juz mi sie nie jezdi wygodnie :evil: boje sie ze jak sie tego zespawac nie da to nie znajde takiej ramy ktora by mi pasowala :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 A co robiles ze poszla rama spac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Ja niedawno pisałem o tym że mi pękła rama.... miałem dualową rame za 3500 zł i przy pewnym skoku pękła, na bokserskiej jest słynny specjalistyczny zakład i tam spawają ramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Oria to wloska firma. Nie slyszalem zeby robili alu+tytan. Poszukaj opisow na ramie bo moze to samo alu 7020 Tak czy siak napewno spawanie w oslonie argonowej sie szykuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Jeżeli jest to stop tytanu to raczej będą spawać tylko na twoją odpowiedzialność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Dlatego warto kupować ramę TREK'a, wieczysta gwarancja na ramę. Coś się połamie to do wymiany. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Ja niedawno pisałem o tym że mi pękła rama.... miałem dualową rame za 3500 zł i przy pewnym skoku pękła, na bokserskiej jest słynny specjalistyczny zakład i tam spawają ramy. moglbys napisac gdzie dokladniej na bokserskiej? Oria to wloska firma. Nie slyszalem zeby robili alu+tytan. Poszukaj opisow na ramie bo moze to samo alu 7020 Tak czy siak napewno spawanie w oslonie argonowej sie szykuje. Nareszcie ktos kto slyszal o tej firmie... moze dlatego nie slyszales ze robili alu+tytan bo ta rama mozliwe ze ma juz ponad 10lat. jak ja moj stary sprowadzil to byla porysowana tak ze zostala pomalowana na czarno cala... i dlatego prawie nic nie wiem o tym sprzecie... wiem tylko tyle ze jest to stop alu i tytanu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Podzwon po sklepach ktore sa wymienione na www.skleprowerowy.com oni beda wiedzieli gdzie sie zglosic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Wyczytalem jeszcze ze tutaj moga sie tego podjac http://www.imn.gliwice.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 =Lawinach= mam telefon do gostka, ktory ma zakład w piasecznie i jest debeściarski w spawaniu ram, jak chcesz to wał na priva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 OK... dziekuje wam wszystkim za pomoc... w szczegolnosci tobie elektron... pewnie jutro pojade do goscia z bike'iem i mi to zespawa. THX ALL.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Stara technologia spawania ram.. teraz aluminiowe mają tz: wstawki z tyłu oraz jęzor z przodu który zabezpoiecza przed złamaniem ramy. moj kolega mial rame bez takich wstawek, zlamal i serwis mu wymienil na nową... chyba tego nie zespawasz, jesli zespawasz to ja bym sie bal jezdzic na tak spawaniej ramie... zwlaszcza jak jedziesz z gorki 65km/h to by byl dreszczyk emocji :) spaw pusci czy nie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@CA Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Włsokie rowry lipne rowery :) najpier sie zastanów czy ciesie opłca bo spawanie moze wynies wiecje niz ta rama chyba ze bardzi ci na niej zalezy ?? to tak ale po spawani jeste brzydki slad :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ja niedawno pisałem o tym że mi pękła rama.... miałem dualową rame za 3500 zł i przy pewnym skoku pękła, na bokserskiej jest słynny specjalistyczny zakład i tam spawają ramy. moglbys napisac gdzie dokladniej na bokserskiej? Oria to wloska firma. Nie slyszalem zeby robili alu+tytan. Poszukaj opisow na ramie bo moze to samo alu 7020 Tak czy siak napewno spawanie w oslonie argonowej sie szykuje. Nareszcie ktos kto slyszal o tej firmie... moze dlatego nie slyszales ze robili alu+tytan bo ta rama mozliwe ze ma juz ponad 10lat. jak ja moj stary sprowadzil to byla porysowana tak ze zostala pomalowana na czarno cala... i dlatego prawie nic nie wiem o tym sprzecie... wiem tylko tyle ze jest to stop alu i tytanu No co ty, a ja myślałem że z czystego tytanu ;) :lol: Z taką ramą zanim byś usiadł na siodełku by się rozpłyneła :lol: Jako materiał budulcowy ram tytan występuje tylko i wyłącznie w stopie z alu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zwykle 0,15% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...