YareQ Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Właśnie próbuje przykręcić sythe ninja 3 rev b do płyty msi gd55. Natrafiłem na pewną nieścisłość którą instrukcja i filmik na stronie producenta bagatelizuje. Gniazdo procesora po drugiej stronie płyty ma metalową ramkę do której jest przykręcone. Po miedzy ramką są elementy elektroniczne o grubości prawie takiej samej jak sama ramka. Tylne mocowanie coolera ma w tym miejscu wypukłość i po nałożeniu jednej ramki na drugą wyraźnie ta wypukłość wspiera się na tych elementach a nie na ramce gniazda procesora. Niby po skręceniu wszystko się ładnie trzymało ale trochę mnie to martwi. U producenta znalazłem jeszcze to ale może elementy z tej płyty są niższe. http://www.scythe-us...0-intel3_01.jpg Napotkał ktoś podobny problem? Jest się czym martwić? W zasadzie ramkę coolera można odwrócić i wtedy opiera się tylko na ramce gniazda. Trzeba by tylko wykonać jakieś podkładki w miejscach śrubek przechodzących przez płytę bo oryginalne będą po drugiej stronie. Przepraszam za jakość zdjęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Ta wypukłość w backplate jest chyba dość znikoma, jak się obawiasz zwarć na kondensatorkach możesz zrobić jakąś dodatkową podkładkę pomiędzy mocowaniem procka a backplate żeby zwiększyć dystans. Ale wydaje mi się że nie powinno być problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YareQ Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 W sumie racja. Owszem jest minimalna ale sprawdziłem jeszcze raz i cały backplate trzyma się właśnie na tych elementach. Widać szparę miedzy blachą ramki procesora a backplate. Albo dam podkładki zgodnie z twoją radą albo założę odwrotnie. Backplate jest odizolowany jakaś foliją w tym miejscu. Tylko że mnie chodzi o nacisk a nie zwarcia wiec nie będę ryzykował. Z ciekawości napisze do sytne i mis ciekawie co napiszą:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 A może opiera się na gumkach przyklejonych do backplate? Stąd złudzenie, że opiera się o te elementy, bo nie dotyka blachy podstawki cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...