NeCr0 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Witajcie, testując dziś podkręcony procesor, natrafiłem na coś, przez co mi prawie serducho stanęło (w załączniku) Popatrzcie na maksymalna temperaturę CPUTIN i na maksymalną temperaturę rdzeni. Duża różnica prawda? Mam to traktować jako jakiś bug czujnika, czy co? CPU: Phenom II 955 3,5 gHz @ 1,32V (w biosie); 1,336 (we wszelakich programach) MOBO: AsRock 770 Extreme 3 (tak, wiem, podkręcanie na niechłodzonej sekcji 4+1) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) A to 249* niżej Cie nie dziwi? Na pewno wina czujnika. A swoją drogą albo program aż tak bardzo źle pokazuje, albo zasilacz sie sypie (linia 12V). Edytowane 14 Lutego 2013 przez manieq1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeCr0 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) AUXTIN'em się nie przejmuję, gdyż lata on sobie jak chce, bez względu na obciążenie, a w internetach piszą, że na tym AUX'ie nie ma czujnika i płyta sama sobie coś wpisuje. Miernika nie mam, ale w biosie pokazywało coś koło 12,4V. Teraz zauważyłem, że i linia 5V w programie ma 4,99, a zawsze było coś ponad 5V. Btw. OCZ ModXStream 2 PRO 500W. E: Teraz w spoczynku pokazuje 13.2V :E (w programie) Edytowane 14 Lutego 2013 przez NeCr0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Jeszcze ktoś wierzy w odczyt programowy napięć? U mnie ten etap skończył się ~10 lat temu... Secundo - odczyt jednym programem jest mało wiarygodny. Tertio - jest temat o PII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...