misiosc Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam, posiadam laptopa Lenovo y580 i posiadam dwie karty graficzne Intel HD 4000 i Nvidia GTX 660M z tego powodu przeważnie ustawiam w panelu sterowania nvidi jaka karta ma pracować dla danego programu czy też gry,. Problem pojawił się dzisiaj gram w Tera Online i wczoraj było wszystko okej a dzisiaj gra odpala się z zintegrowana grafiką a w panelu mam nieaktywną opcję wybory preferowanego procesora graficznego ;/. Dodam że w innych grach, programach mogę zmieniać ten procesor normalnie. Nie mam pojęcia co się stało, że nie mogę tego zmienić, sterowniki zmieniałem nie dało to efektu. W załączniku zrzut ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Prawym przyciskiem na exe gry i tam jest do wyboru z jaka karta gra ma soe uruchomic "procesor grqficzny nvidia o wysoliejwydajnosci" czy jakos tak, sprawdz czy ci zadziala Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosc Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Nie działa sprawdzałem ;/ Hmm dziwna sprawa po zainstalowaniu sterowników gdy za pierwszym razem włączę panel sterowania mogę wybrać dedykowaną grafikę gdy drugi raz odpalę panel to już jest na stałe grafika zintegrowana i pojawia się informacja że dostępne są nowe sterowniki ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ. dobra naprawiłem... Problem był w aktualizacji nvidia ponieważ po zainstalowaniu robiły się automatyczne aktualizacje profili gier i programów.... rozwiązałem to poprzez wyłączenie routera na czas instalowania sterowników a następnie odznaczyłem wyszukiwanie aktualizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...