radoras070 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam, podczas grania w BF3 multiplayer na ustawieniach ultra oraz FHD maksymalna temperatura osiągnięta przez kartę to 72 stopnie. Moje pytanie jest takie, czy ta temperatura jest odpowiednia czy może za wysoka ? Karta nie jest podkręcana. Wentylatory ustawione na auto. Temperatura w spoczynku 36-37 stopni. Obudowa to zalman z5. Komputer jest nowy, poskładany w środę. Temperatura w pokoju w którym znajduję się sprzęt waha się w granicach 23-25 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Temperatura wysoka. Ja bez OC mam w spoczynku 25-26oC a w bf3 pod obciążeniem max 60oC. Z oc w spoczynku mam mniej więcej tyle samo a w bf3 pod obciążeniem mam 65-68oC. W upalne dni jest max 70, mając ustawione chłodzenie na auto to karta dąży do max 72 stopni i tylko podbija prędkość aby nie przekroczyć tej wartości. Z tego co widze to ten zalman nie ma najgorszego systemu chlodzenia, ile masz w srodku wenylatorow i jak wyglada obieg powietrza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoras070 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Mam wentylatory fabryczne, czyli przód i tył po 120mm. Przód wpycha powietrze do obudowy a tył je wyrzuca. Można temu jakoś zaradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Spróbuj odkręcić bok obudowy i powiedz czy temperatury CPU i GPU się zmieniły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...