osk Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam. Wczoraj kupiłem nowego kompa, z Sapphire HD 7850 2gb. Piszczą cewki przy menu w grach, to podlega gwarancji? Nie będę się bawił w żadne kleje bo jak wydaje 720zł na kartę to co to ma być ma być cicha i ma chodzić prawidłowo... Wszyscy chwalili tą kartę kupiłem ją z nowym pc i nie fajna sytuacja mnie napotkała... Zakupy były robione w techplanet.pl zadzwonię do nich w poniedziałek i się dopytam co wy na to? Co z tym zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Nic. Tak jest jak się renderuje 999 fps (menu gry). W grze nie powinna piszczeć. I nie podlega to pod gwarancję. Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osk Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Rozumiem, w grze nie piszczy. Czyli to jest normalna sprawa? Czy to jakaś wada produkcyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Piszczenie nie jest "codziennością" w kartach ale też nie jest wadą (nie wpływa to na działanie samej karty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Proponuję włączyć synchronizację pionową (V-sync) w opcjach sterownika lub gry i problem się rozwiąże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osk Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Powiem wam że nie piszczy mi w menu np jak mam na full screen :D A jak mam zmniejszone to lekko piszczy:D Oco tu chodzi?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Cewki wibrują przy renderowaniu każdej klatki. Przy 50fps wibrują z częstotliwością 50Hz, czego nie usłyszysz. Przy kilkuset fps wibrują z częstotliwością kilkuset Hz, co słyszysz jako pisk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osk Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 i to jest normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 i to jest normalne?Tak. Odpowiedz sobie na pytanie w ile gier grasz w kilkuset fps. Z reguły gry mają limit 300 fps - wtedy nadal nie piszczy. Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turboemulgator Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Może podłączę się pod temat.Mam MSI 7950 Twin Frozr III Boost Edition i właśnie strasznie piszczy...tylko że nie wtedy gdy mam w grach kilkset fpsów. Na przykład jak złapię kursorem np okno z otwartym folderem i nim jeżdżę po ekranie to piszczy w rytm tego jak macham. W grach piszczy bez przerwy, a mam około 60 fpsów. Jest się czym przejmować? Jest to wyraźny dźwięk drgającego "czegoś" (pewnie te cewki), który głośnością spokojnie przebija wentylatory karty. Edytowane 24 Września 2013 przez turboemulgator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 cewki to tylko zakleić silikonem i to najlepiej nie byle jakim tylko specjalnie do tego przeznaczonym, np. Dow Corning 7096, lekko podkleić (np. od wewnątrz pacnąć 1cm, nie na chama całość) , czekać do zaschnięcia, w razie co (reklamacja) łatwo odkleić i tyle, dodam że te piszczenie to niestety zwykle w kiepsko jakościowych kartach, miałem palita i piszczały, mam gigabyte i cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielok100 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 szafir norma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Brat ostatnio składał sobie cichy komputer. Ostatnim elementem jaki wymienił był dysk. Mechaniczny zastąpił SSD'kiem.Okazało się, że komputer jest bardzo cichy - aż tak, że da się usłyszeć cewki grające w takt SSD'ka. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...