osk Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem nowego pc. Chciałbym się zapytać co najlepiej kupic do 50zł chodzi mi o karte sieciową na usb wi-fi (od wifi dzieli mnie jedna ściana). Jest możliwość podpięcia kabla sieciowego od modemu ale bym musiał robić dziury w ścianiach i dokupywać kable. Które modele tp-link są najlepsze? Może jakieś inne firmy? Propozycja : http://www.x-kom.pl/p/51977-karta-sieciowa-usb-tp-link-tl-wn722n-80211-b-g-n-150mb-s.html Serdecznie Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Spokojnie możesz kupować, będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbora Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Ta karta jest w porządku, wiem z autopsji. Kupiłem ją jakieś 1,5 roku temu do kompa siostry. Router za ścianą sygnał idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osk Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Ktoś pisał na forum że na Widnows 7 nie działa ten TP-LINK prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbora Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Nieprawda, u siostry jest na W7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 To bzdury pisał, spokojnie działa pod 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osk Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 (edytowane) A może jakiś inny model? Są na allegro za 20zł ale bez antenki. Ciekawe czy to gdzieś dostane jutro (niedziela) w Warszawie Edytowane 16 Lutego 2013 przez osk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 To już bierzesz na własną odpowiedzialność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osk Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Jednak wole kupić kabel sieciowy 5,5m za 10zł. Tylko mam pytanie, bo zawsze podłączałem kabel sieciowy z routera do pc i wszystko chodziło. A to nie powinno iść z modemu do pc i z modemu do routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbora Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Jednak wole kupić kabel sieciowy 5,5m za 10zł. Bez sensu.. przy obecnych cenach kart sieciowych nie bawiłbym się w plątaninę kabli, których już i tak przy komputerze masz sporo.. Tylko mam pytanie, bo zawsze podłączałem kabel sieciowy z routera do pc i wszystko chodziło. A to nie powinno iść z modemu do pc i z modemu do routera? Nie do końca rozumem pytanie.. Ale ogólnie wszystko zależy od tego jaki masz modem. Generalnie jest tak: Koncentryk => Modem => Router => komputery + komputery WiFi Ale u siebie mam np: Koncentryk => Modem => Router => komputery WiFi | Komputer Edytowane 17 Lutego 2013 przez xbora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...