grapexs Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 (edytowane) witam Komputer chodził sobie normalnie aż pewnego dnia nie chciał mi działać pad podłączony do usb 2.0, jedno z usb było zepsute(2 inne działały), brakowało takiej końcówki i wystawały trzy "druty? " wkładałem tam usb bo zapomniałem że nie działa, potem dotknąłem palcami tych drucików i nie wiem co się stało ale wewnątrz usb za każdym razem jak dotykałem drucików świeciła się jakaś kropka chwile(tzn dotknąłem i tak jakby iskra? tylko to miało biały,niebieski kolor) i po tym przestało mi wgl działać usb myszka, klawiatura nic, lecz komputer działał tylko to usb, no więc wcisnąłem nie wiedząc co to dokładnie robi clear CMOS(już wiem restart biosu) i komputer się wyłączył i od tej pory wgl nie reaguje!!! Próbuje go włączyć, ale nic się nie dzieje, żadnych piknięć, poprostu tak jakby było zasilanie wyłączone, poklikałem wszystko co się dało od komputera, na biosie jest jakiś restart, ale nic nie robi. Obecnie jestem na etapie wyjęcia bateryjki, ale wątpie by to pomogło. Co jest nie tak? komputer normalnie chodził tylko mu te USB 2.0 nie działały... a teraz dane kompa Płyta główna:(dodam że chyba nie działa w niej karta dźwiękowa bo nie reagowała wcześniej, ale ja mam osobną więc i tak mi to nie potrzebne) P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA 1155 Procesor: CORE i5-3470 3,2GHz BOX 6M LGA1155 Zasilacz: ATX HEXA 500W 120 mm (HE-500) 8GB ramu karta graficzna radeon hd cos tam(chyba to nie istotne) Obudowa : Midi Tower NZXT Tempest 410 Edytowane 18 Lutego 2013 przez grapexs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elemenar Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Te, biało niebieskie światełko, to był prąd podczas zwarcia, ciesz się że cie nie popieściło. A co może się stać hmm.... znając życie to zwarcie było i twój zasilacz zareagował, lub coś spaliłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 koles jestes prze wyjmij bateryjke na 5 min jak nic nie drgnie to cos jest z płytą główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...