redevil28 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam jestem tu nowy i nie zabardzo znam sie na kompach mam problem z laptopem hp 6730s a dokładnie z twardym dyskiem przy starcie wywala sie blu scren zainstalowałem winde 7 ultimate 32x potem że dysk może zachwile ulec uszkodzeniu wiec wymontowałem go zainstalowałem do stacjonarki i wgrałem win 7 na nowo i na stacjonarce wszystko ok pokazuje a na laptopie dalej tosamo wiec przeskanowałem go hddregeneratorem i nic potem zrobiłem naprawianie systemu i coś takiego mi wyskoczyło nazwa problemu StartRepairOffline podpis problemu 01: 6.1.7600.16385 podpis problemu 02: 6.1.7600.16385 podpis problemu 03: unknown podpis problemu 04: 10669146 podpis problemu 05: AutoFailover podpis problemu 06: 1 podpis problemu 07: BadDisk Wersjasystemu operacyjnego 6.1.7600.2.0.0.256.1 Identyfikator ustawien regionalnych 1045 Dziennik diagnostyki i naprawa systemu podczas uruchamiania liczba ptób naprawienia 1 dysk systemowy =\ Device\harddisk0 katalog windows = D:\Windows Uruchomienie programu AutoChk = 0 liczba głównych przyczyn = 1 Przeprowadzony test: Nazwa: sprawdz aktualizacje Wynik: Ukończono pomyślnie. kod błędu = 0x0 Czas operacji = 0 ms Przeprowadzony test: Nazwa: Test dysku systemowego Wynik: Ukończono pomyślnie. kod błedu = 0x0 Czas operaci = 0ms Przeprowadzony test: Nazwa: Diagnoza awarii dysku Wynik: Ukończono pomyślnie. kod błedu = 0x0 Czas operaci = 141ms Znaleziono główną przyczynę : Zły dysk twardy.: Da sie coś z tym zrobic ???oprucz wymiany dysku ??? ten dysk zainstalowany to Toshiba MK3252GSX 320Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Dysk do kosza : Juz widać ze smart raportuje błedy. A hdd degeneratora używaj dalej .... zrobi ci sieczke z następnego dysku.... zapominij o tym pseudo programie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redevil28 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) To jaki program byś polecił ??? Edytowane 21 Lutego 2013 przez redevil28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Dla tego dysku nie ma juz ratunku.... ale tak ogolnie to MHDD.( opis jest na forum ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redevil28 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...