MacOSek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 PS4 jest małe, nawet bardzo. Szybkie porównanie z PS3: PS3 wymiary: 325mm x 98mm x 274mm (8 726 900) PS3 waga: ok 5 kg PS3 slim wymiary: 290mm x 65mm x 290mm 5 466 500 PS3 slim waga: 3.2 kg PS3 super slim wymiary: 290mm x 60mm x 230mm 4 002 000 PS3 super slim waga: 2.1 kg PS4 wymiary: 275mm x 53mm x 305mm PS4 waga: 2.8kg PS4 wypada gdzieś pomiędzy PS3 slim a super slim. Troche fotek: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Hahaha właśnie to samo chciałem wrzucić http://www.youtube.com/watch?v=pGQXdEHc3LY ponoć real time na PS4 Edytowane 11 Czerwca 2013 przez MacOSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jedyny minus to kiepski pad :/ A to obmacałeś go już? Podziel się wrażeniami. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 A to obmacałeś go już? Podziel się wrażeniami.Wystarczy, że układ analogów jest taki jak w PSX/PS2/PS3. Wolę ten z iksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Dysk można upgradować: https://twitter.com/yosp/status/344364530333274112 Edytowane 11 Czerwca 2013 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Z czystej ciekawości. Jest sens wymieniać dysk 500GB? Jak poprzednio było 60 czy 120 to jeszcze bym zrozumiał, ale 500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Mam kumpla, który na PS3 ściąga mnóstwo trailerów, demek itd i on będzie zadowolony. Ja nie wykorzystuję swoich 80 GB. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Mój 320GB dysk w PS3 jest już prawie zapchany - dzięki PS+. A to także produkcje multiplatformowe które dotychczas mieściły się w przedziale 4-15GB, z nową generacją i Blu-Ray na pokładzie gry będą zajmować pewnie po 15-40GB. Układ analogów to czysto subiektywna sprawa, więc ciężko powiedzieć że przez to pad jest gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Podsumowując, PS4: - tańsze o 100$, - lepsze bebechy, - brak DRM, - pełny support grania offline, - region free, - wymienialny i ulepszalny HDD, - możliwość sprzedaży/wypożyczania gier, Po prostu nokaut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 No nie wiem czy taki nokaut, bo z kolei dobrych exów to nie było.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Rzeczywiście, no ale chyba Sony nikomu nie odsprzedało Naughty Dog, Santa Monica itd? O to bym się nie martwił, bo patrząc na exy PS3 i X360 to nie śmiem wątpić i w tym względzie w PS4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Czekamy na więcej tytułów. Póki co jest dobrze, a nawet lepiej. Co do wyglądu to na stojąco IMO jest całkiem ok. Ale na tej drugiej fotce w 91 poście przypomina taki większy radiobudzik. Ale to może tylko moje zboczenie jakieś. Ale już tam nie o wygląd chodzi. Sama cena i brak ograniczeń typu podłaczanie konsoli do neta raz na 24h czy też utrudnione odsprzedawnie gier czy ich wypożyczanie. Co jak co, ale moją pierwszą gra na moim PS3 jaką zagrałem był Uncharted 2 pożyczony od znajomego. Po kupnie konsoli po prostu nie było mnie odrazu stać na kupno jakiejś gry. Tak więc już teraz mogę podziękować M$, ale $ony musi jeszcze pochawalić się większą biblioteką EX'ów. Zwłaszcza od znanych Developerów jak Naughty Dog. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) No nie wiem czy taki nokaut, bo z kolei dobrych exów to nie było.. A MS to niby co pokazał? Te kilka niby exów to zdecydowanie za mało, a już na pewno za mało w świetle innych "zalet" X1. Czekając na X360 jarałem się jak pies czytając o GoW, Mass Effect czy Alan Wake, który pokazywał kilka lat temu power konsoli. A teraz? Ok, fajne gry, ale czy coś na co mógłbym czekać z wypiekami na twarzy? Zdecydowanie nie. E3 jeszcze się nie skończyło, ale dla mnie absolutnie na czele dwa tytuły: Destiny i The Division. Czyli multiplatformy. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 E3 jeszcze się nie skończyło, ale dla mnie absolutnie na czele dwa tytuły: Destiny i The Division. Czyli multiplatformy.A tym razem multiplatformy będą wyglądać/działać lepiej na sprzęcie Sony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 To tylko się cieszyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Rzeczywiście, no ale chyba Sony nikomu nie odsprzedało Naughty Dog, Santa Monica itd? O to bym się nie martwił, bo patrząc na exy PS3 i X360 to nie śmiem wątpić i w tym względzie w PS4. No tak, ale mnie interesując gry które będą dostępne na starcie konsoli, a nie za ~5 lat. A MS to niby co pokazał? Więcej ciekawych exów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 No to panie, kupujesz Xbone i się bawisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ja o Ex'y Sony byłbym spokojny. To jeszcze kwestia czasu tak naprawdę. Myślę że dopiero po roku będzie wiadomo w jakiej kondycji jest dana konsola. I wcale nie głupim pomysłem by było dopiero wtedy pomyśleć nad kupnem którejś z nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Więcej ciekawych exów? Z ręką na sercu: czy któryś z tych tytułów zachęca do kupna konsoli do tego stopnia, że przymykasz oko na resztę problemów? IMO absolutnie nie. Gdyby walneli jakimiś totalnymi hiciorami to może by się można było zastanawiać. Te gry które są zapowiedziane jako exy będą pewnie dobrymi grami. Ale dobra gra to jeszcze nie system seller i obawiam się, że na chwilę obecną takowego tytułu MS nie ma. Sony pewnie też nie, ale nie mają również całej listy minusów, które posiada konkurencja. Poza tym wszystko wskazuje na to, że w tej generacji to na PS4 będą lepiej wyglądać multiplatformy, a to też jest spora zaleta. Moim zdaniem problem MS polega na tym, że zaryzykowali spodziewając się podobnego zagrania ze strony Sony. Jak się okazało, pomylili się i to bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Czemu na tym forum zawsze wszystko jest obracane ogonem? Konsola jest do grania tak? Stwierdziłem, że o żadnym nokaucie nie ma mowy, bo nie ma żadnych ciekawych exów. Owszem, piłka jest teraz po ich stronie, jednak bez przesady. Sony w tym momencie wykorzystało tylko i wyłącznie potknięcia ms, korzystając z tego jak opinia publiczna pojechała po posunięciach konkurencji. A tu już jakieś gimbo teksty w stylu "to kupuj xboxa he he he". Dla mnie kupowanie konsoli zaraz po starcie jest idiotyzmem, bo choroby wieku dziecięcego skutecznie odstraszają, a jak to wygląda mieliśmy przykład z x360 i ps3. Więc nie kupię xa, czy też ps4 do czasu kiedy biblioteka będzie coś reprezentowała, bo jak na razie to lepsza inwestycją jest pc. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Tyle ze xbox one nawet nie kupisz w polsce w tym roku tylko "kiedys" w 2014. MS ma problemy z esramem i na rynek konsole trafia jak sie uporaja z tym problemem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dla mnie kupowanie konsoli zaraz po starcie jest idiotyzmem, bo choroby wieku dziecięcego skutecznie odstraszają, a jak to wygląda mieliśmy przykład z x360 i ps3. Ale kto cię zmusza do kupna po premierze? Kto w ogóle o tym wspomniał. Chyba tylko ty sam, a potem wmawiasz innym obracanie kotem. Ja też nie kupię PS4 po premierze bo nie ma gier dla mnie, jednocześnie znając studia Sony jestem przekonany, że ją kupię trochę później, jak się coś nazbiera. I to nie zmienia faktu, że MS dostał kopa w ryj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) W którym momencie wspomniałem o tym, że ktoś o tym wspomniał? To było moje prywatne wtrącenie. Gosh Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 MS ma problemy z esramem i na rynek konsole trafia jak sie uporaja z tym problemem Sami eksperci na tym forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Poza tym wszystko wskazuje na to, że w tej generacji to na PS4 będą lepiej wyglądać multiplatformy, a to też jest spora zaleta. Pożyjemy, zobaczymy. Tak samo miało być w przypadku poprzedniej generacji. Skończyło się na porównywaniu krawędzi obiektów na zdjęciach z 10x zoomem. Tyle ze xbox one nawet nie kupisz w polsce w tym roku tylko "kiedys" w 2014. MS ma problemy z esramem i na rynek konsole trafia jak sie uporaja z tym problemem Widzę, że kolega ma wtyki w M$. Dla mnie kupowanie konsoli zaraz po starcie jest idiotyzmem. Co do exclusivów, to bądźmy obiektywni. Sony w tej chwili wypada blado przy tytułach M$, na szybko: - Quantum Break - Forza 5 - Ryse - Halo - Killer Instinct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Killer Instinct? Ten F2p który w podstawowej wersji będzie z JEDNĄ grywalną postacią? :) Knack Driveclub Killzone: Shadow Fall InFAMOUS Second Son http://www.youtube.com/watch?v=Uibnf_Q_51s The Order: 1886 http://www.youtube.com/watch?v=2FK8dgzW0o8 Nie mówiąc o The Witness i reszcie indie + grach F2p. Na start zapowiedzieli bodajże ponad 10 tytułów startowych only on PS4, mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Nie mówiąc o The Witness i reszcie indie + grach F2p. Na start zapowiedzieli bodajże ponad 10 tytułów startowych only on PS4, mało? No raczej mało. ;) Żaden z tytułów, które podałeś nie prezentuje się lepiej od tych, które wymieniłem. Najlepszym podsumowaniem jest porównanie Forza vs. Driveclub. Każdy ma swoje zdanie. Mi póki co pod względem sprzętu samego w sobie lepiej odpowiada PS4, ale pod względem gier - Xbox One. Do premiery jeszcze kilka miesięcy, więc jest czas żeby się dobrze zastanowić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Tak samo miało być w przypadku poprzedniej generacji. Skończyło się na porównywaniu krawędzi obiektów na zdjęciach z 10x zoomem. Porównywać raczej nie trzeba było, bo gołym okiem widać, że na X360 gry multiplatformowe w większości przypadków wyglądały lepiej i płynniej. Poza tym problem polega na tym, że poprzednio były totalnie inne architektury, a teraz mają być prawie identyczne tyle, że PS4 ma mieć tego ewidentnie więcej. No oczywiście pomijam bełkot typu "infinite power of cloud", bo wtedy każdy będzie miał w domu dodatkowych kilka X1 Co do exclusivów, to bądźmy obiektywni. Sony w tej chwili wypada blado przy tytułach M$, na szybko: - Quantum Break - Forza 5 - Ryse - Halo - Killer Instinct To bądźmy obiektywni, bo blado to wypada X1 po prezentacji PS4. Z tej listy dla mnie liczą się tylko Quantum Break i Ryse, bo jak wcześniej wspominałem, nowa generacja to dla mnie nowe IP. Kolejne Halo czy Forza to będą dobre gry, ale chciałoby się powiewu świeżości. Teraz zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Może zna ktoś powód dla którego Sony było w stanie zrobić mocniejszą konsole w mniejszym opakowaniu i z wbudowanym zasilaczem, a MS większą, słabszą i zasilaczem zewnętrznym? Dla mnie to bez znaczenia, pytam z ciekawości. Edytowane 12 Czerwca 2013 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Co do exclusivów, to bądźmy obiektywni. Sony w tej chwili wypada blado przy tytułach M$, na szybko: - Quantum Break - Forza 5 - Ryse - Halo - Killer Instinct Zapomniałeś o Dead Rising 3. Choć jak dla mnie z tych wszystkich to mnie nic za bardzo nie interesuje, zobaczymy co to ten Quantum Brake. A Ryse wyglądał mi strasznie porażkowo, każdy kill to QTE, strasznie powolnie ta rozgrywka wyglądała. Sprawę jeszcze pogorszył ten gameplay w formacji. Więc jak dla mnie MS może ma i więcej w tym momencie, ale na pewno nie ciekawiej (IMO). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...