Gemtin1 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Spokojnie. Trzeba czekać aż sony coś powie. Podsumowując: - minimalna rozdzielczość to 1080p, więc pewnie pojawią się indyki i platformówki 4k - gry nie mogą działać gorzej przy lepszej grafice niż na zwykłym ps4 - wspólny multiplayer - stare gry będą mogły dostać patcha "ps4 neo" - nie będzie gier ps4neo only - od 2017 roku sony chce żeby wszystkie gry miały opcję ps4neo Więc @maSTHa212 nie ma co krzyczeć i się bulwersować, sony nie jest na tyle głupie żeby nagle 35 milionom ludzi którzy mają ps4 pokazać środkowy palec. W dodatku od jakiegoś czasu wiadomo że dla sony dział ps4 to główny dochód. Obie konsole będą działać równocześnie i wszystkie gry które pojawią się na ps4 będą również na ps4neo, wątpliwe również wydaje się, patrząc na leniwość deweloperów nastawionych na zysk, że nagle będą sypać na prawo i lewo bajerami graficznymi dla wersji neo (poza grami vr), nie będzie im się to opłacało (większość osób i tak będzie miało zwykłe ps4) i nie będzie im się tego chciało robić. Przecież motto wszystkich osób grających na konsolach to od zawsze "grafika nie jest ważna" więc jeśli będziesz miał te same gry na ps4 i ps4neo różniące się grafiką (medium, a high) to chyba nic się takiego nie dzieje z waszego punktu widzenia :> No, ale ponarzekać trzeba, jakby ps4 startowało z takimi bebechami jak ps4neo i kosztowało 2,5k to znowu by było źle bo "za drogo". Nigdy wszystkim nie dogodzisz, dla mnie osoby grającej głównie na pc które konsole traktuje jako urządzenie do exów, to dobra wiadomość - zwykłe ps4 stanieje, więc pewnie szybciej je kupię. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy ja jestem ślepy czy nadal to nieoficjalne ploty? Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 $ony niczego nie potwierdziło z tego co wiem. Ale raczej ta konsola wyjdzie. Ja tam uważam że nie popisali się. Będzie podział rynku, a gracze zwykłego PS4 poczują się pominięci i oszukani. Na pewno część z nich. Jeśli będzie wspólna wersja która zadziała na obu konsolach to jeszcze ok. Ale jak z czasem zaczną wychodzić tylko wersje na PS NEO to życzę powodzenia. PS4 zostanie uśmiercone jak Vita. Jak maja robić sprzęt na 2-3 lata to podziękuje za PS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Czy ja jestem ślepy czy nadal to nieoficjalne płoty? Kto tam ich wie, na początku filmu mówią: "all of this information comes from sony developers briefings and these the guidelines that game makers must adhere to" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nie nie myśle że to prawda. Za bardzo się to rozhuczało i Sony już dawno by to zdementował. Będzie PS 4.5 jak nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 W każdej plotce tkwi ziarno prawdy jak to mawiają. Na pewno już coś nad tym pracują także ludzie, którzy nad tym siedzą robią różnego rodzaju "wycieki", nic nie da się utrzymać do końca w tajemnicy. Na 100% wyjdzie, sony chce przycelować w BD 4K, sporo ludzi kupi to dla samego odtwarzacza (a konsola przy okazji) tak jak to było w przypadku zwykłego BD i ps3. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Uważam tak samo, nowa konsola to pewniak. Mało tego mówiło się o tym już jakoś w połowie 2015 roku, gdy były ploty że wyjdzie ps4 z nowym hdmi i laserem wspierającym blu ray 4k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Kur...a ja miesiąc temu kupiłem PS4....a wy mi piszecie że od roku o tym głośno:D Ja cały czas obstawiam BR4K i jakiś upgrade do VR który powinien być dostępny do zwyklego PS4 jako przystawka. Zmiany bebechów to z jednej strony dobrze, z drugiej strzał w stopę bo nie jeden się wkurzy. Poza tym 40mln egzemplarzy to ogromny rynek dla VR....jeśli będą celować w VR tylko dla NEO to marnie to widzę. 4k mnie nie interesuje bo mam i tak FHD rzutnik, ale 30fps to jest cos co wykańcza moją wątrobę (na trzeźwo nie da się grać), a jeśli na NEO w FHD będzie stable 60fps to oficjalnie wyrzucam konsolę przez okno:D Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) To lepiej ją wyrzuć na olx hahaha Ja grywam z dzieckiem w skarbonkę bez dna -> LEGO dimensions, uncharted 3 kończę, wczoraj kupiłem raczeta całkiem fajna gra 30 fps zabija ale da się pograć... Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Yebie mnie ta poprawiona wersja bo i tak jej nie kupię tak samo jak żadnej następnie. Odkładam na Polarisa i selawi konsolki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Widzę, że wesoło się tu zrobiło po tych wszystkich informacjach o PS4 Neo. Jedno info jest za to pozytywne w tym tygodniu: Sony w końcu zabrało się za implementację weryfikacji dwustopniowej. Przez chwilę można z niej było korzystać po pobraniu aktualizacji firmware'u PS3, ale opcja ta widocznie została wypuszczona za wcześnie, bo szybko ją usunięto. Pewnie za kilka tygodniu zostanie wprowadzona oficjalnie na PS3 i PS4. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez TheDarkKnight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 A jak ty bys sie czul, gdy najpierw hucznie zapowiadaja 6+ lat czas zywotnosci konsoli a pozniej wydaja wydajniejsza wersje? Ska wiadomo, ze za kolejne 2 lata nie zrobia tego samego? Zaraz Ubisoft wyskoczy o jeszcze bardziej filmowych doznaniach, ze 20 kl./s. to jest to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Przynajmniej pojawią się tanie ps4 na allegro i będzie można przejść uncharted 4 i sprzedać. :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ja jestem prawie pewien, że jesteśmy świadkami nowego trendu, który zbliży konsole do PC czyli albo będzie można je upgradować (tak jak wspominał o tym MS) albo nowe wersje będziemy oglądać co 2-3 lata czyli lekko licząc o połowę szybciej niż do tej pory. A to zabija całą idee konsoli i zamienia ją w komputer, którym zresztą nigdy nie będzie. Jak dodać do tego exy, które też są praktycznie na wymarciu (a przynajmniej te prawdziwe exy aka system sellery) to średnio się to przedstawia, a już na bank marnie w punktu widzenia gracza corowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Szukam dla siebie pieska czwartego, na allegro masa tego jest - może ludzie robią już przygotowania pod PS4.5, jak ktoś chce się pozbyć modelu 1216 w dobrej cenie to walić na pw. Zawsze lepiej od zaufanej osoby niż randoma z allegro, który pisze tak a w rzeczywistości jest inaczej. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Szef PlayStation, Andrew House w rozmowie z Financial Times oficjalnie potwierdził istnienie PS4k. Dodał też, że konsola nie zostanie zaprezentowana na zbliżającym się E3. No, to kto sprzedaje konsole? :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 To trzeba czekać na oficjalną premierę i specyfikacje. Bo widząc rynek PC i ceny GTX 10XX to lepiej może wyjść takie PS4K:) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 No tak, ale porównaj sobie wydajność 1070 gdzieś w okolicach 6,5Tflopa, to więcej niż nowy Xbox który ma wyjść dopiero za półtora roku, a co dopiero PS4k, które szacują na jakieś 4-4,5. Nie ta półka cenowa, nie ta wydajność. Ale jak sobie weźmiesz 480 za 199$ o wydajności nadal większej, bo 5,5TFlop to już inaczej się to przedstawia. Wcale bym sie nie zdziwil jakby wyszlo na jaw, ze Sony nie pokazalo nowej konsoli, bo dostalo cynk ze MS wyskoczy ze swoim, znacznie mocniejszym sprzetem. Moze teraz sami podkreca troche wydajnosc? Kij wie. Wazne, ze podali przy okazji wywiadow, ze cena konsoli bedzie wyzsza wiec PS4 raczej nie stanieje az tak bardzo, raczej 4K bedzie drozsze niz zakladano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zazdroszczę wam pograłbym w uncharted 4. Gra kupiona a konsola padłą.4 czerwca konsola dostała blod. Wysłałem ją odpłatnie do serwisu sony PRAM tam stwierdzili, że problem jest po stronie apu i wykonalni reballing. Konsola wróciła 8 czerwca wszystko było okey ale wczoraj wyłączyłem konsole i nie mogłem już jej uruchomić po czym odpiąłem kabel zasilający i po 40 sekund podpiąłem ps4 się odpaliła lecz podczas gry zgasła i pojawił się blod. Konsole odeśle nie wiem czy ją zrobią być może apu zdechł. Jakiś pomysł lub dobry serwis co postawi mi ps4 na nogi. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio21b Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Witam, Mam jedno pytanko, jak podlączę PS4 Slim do TV kablem HDMI a od TV pociągnę Optyczny kabel do kina domowego to pójdzie dźwięk na kinie domowym wtedy? Z góry dzięki za odpowiedzi pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=100888 Niezłe jaja. Tapatapatap Moto X Style Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king89yaku Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Witam Zastanawiam się nad zakupem PS4 (czekałem na pojawienie się PRO by staniały normalne wersje) ale teraz rozważam zakup PRO. Wyjaśnię sytuację. Aktualnie gram głównie na PC i jest to moja stacja bazowa - wydajna jednostka do gier. Głównie FPSy (seria Battllefield, CS GO, GTA V, Wiedźmin 2 i 3, Diablo 3, MAfia i wiele innych). Posiadałem kiedyś PS3 jak i XBOXA 360 (aktualnie tylko blaszak mi został). Na konsoli jednak chciałem ogrywać tytułu niedostępne na PC (seria Uncharted, God of War, UFC 2, Red Dead Redemption 2 i Fifę - bo na padzie z kumplami dużo lepiej się gra. Niewykluczone też że kupię Wiedźmina 3 - no i wszystkie exclusive na PSa) Telewizor to 42 calowe SONY (jeden to Plazma a 2 LCD - mają już 2-3 lata) i nie planuję w najbliższym czasie zakupu Telewizora 4K z HDR (może za 3 - 4 - 5 lat). Napewno będę modernizował PC więc pochłonie to cały budżet. Pytanie. 1)Czy jest więc sens dopłacać do PS4 PRO skoro nie mam TV 4K (a słyszałem pogłoski że niektóre tytuły gorzej chodzą na PRO) 2) Jeżeli już SLIM to brać wersję 500gb czy 1 TB. Jak wspominałem konsola będzie dodatkiem a różnica w 500gb a 1 TB to około 220-250 zł. 3) Konsolę kupował będę na raty (RTV EURO AGD lub MEDIA MARKT, myślałem o jakimś promo zestawie z grami + dokupić 2 pad. Coś polecacie? 4) Jeżeli nie PRO to kupić tą nową "odchudzoną" wersje czy starszą większą? Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Slim 1 TB. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king89yaku Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Twoje argumenty mnie przekonały! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Ty chcesz żeby za Ciebie podjąc wybór w gruncie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Twoje argumenty mnie przekonały! Jesteś dorosły - masz prawo do podejmowania chybionych decyzji. W takim przypadku oznacza to że nie potrafisz na podstawie ogromnego źródła syfu wydobyć informacji nt. interesującego Cię zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skreedi Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) Przymierzam się do zakupu jakiegoś taniego telewizora 1080p do konsoli/komputera (głównie filmy i gry) w okolicach 2000zł. Co w tej cenie dobrego można znaleźć? Przeglądałem na szybko RTVEUROAGD i pierwsze co w oczy się rzuca to: 1. http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/sony-kdl-40wd655.bhtml 2. http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-43lh630v.bhtml Z innych polecanych: Sony KDL-43W755C - Niedostępny PHILIPS 40PFH6550/88 - To nie ten sam, stary, dobry Philips tylko jakaś chińska firma ukrywająca się pod tą marką PANASONIC TX-40DS630E - z tego co ogarnąłem to chyba wysoki input lag Szukam, przeglądam i czytam ale wychodzi na to, że większość dzisiejszych, tanich telewizorów ma duże input lagi, a starsze, legendarne telewizory już są niedostępne. Telewizor będzie wisiał na ścianie, zaraz nad monitorem, więc troszkę trzeba będzie wzrok podnieść ale wszystko w granicach rozsądku. Głównie konsola i ewentualny film z netflixa, rzadko coś z peceta więc na to nawet nie patrzę, dla niego jest monitor. Nie potrzebuję SMART TV (chociaż będzie to plus), 2 HDMI wystarczą, 4K i HDR to na razie dla mnie śpiew przyszłości więc też nie chcę kupować czegoś drogiego na lata, tylko coś do końca tej generacji (2 - 3 lata). Mam nadzieję, że uda się coś znaleźć, dopłata ~200zł też nie powinna być problemem jeśli byłoby warto. Edytowane 17 Lutego 2017 przez Skreedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spikee Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Poszukuję dobrych słuchawek bezprzewodowych do konsoli PlayStation 4 (wiem że każde można słuchawki podłączyć do pada) ,ale szukam czegoś dającego lepszej jakość dźwięk i moc. Proszę o sugestie i pomoc. (cenowo do 300 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 AKG K915 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 SONY PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0Mam od roku i jestem bardzo zadowolony. W tym przedziale cenowym raczej nic lepszego nie ma. Mają wirtualny dźwięk przestrzenny 7.1 i byłem zdziwiony że faktycznie działa - da się w grach po dźwięku zlokalizować przeciwnika. Dodatkowy atut że działają też z PC bezprzewodowo dzięki nadajnikowi USB co jest w komplecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...