Skocz do zawartości
grzegrz

Sony PlayStation 4 / Slim / Pro - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

SONY PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0

Mam od roku i jestem bardzo zadowolony. W tym przedziale cenowym raczej nic lepszego nie ma.

Mają wirtualny dźwięk przestrzenny 7.1 i byłem zdziwiony że faktycznie działa - da się w grach po dźwięku zlokalizować przeciwnika.

Dodatkowy atut że działają też z PC bezprzewodowo dzięki nadajnikowi USB co jest w komplecie.

Dzięki za sugestie , ale one kosztują grubo ponad 300 zł , mam pytanie techniczne do Ciebie lub kogoś kto zna się w temacie bo laik ze mnie totalny, czy kazde słuchawki które są posiadają Bluetooth bedą koompatybline z konsolą PS4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie bo konsola sama w sobie nie komunikuje się ze słuchawkami tylko słuchawki w zestawie muszą mieć specjalny nadajnik.
Te soniacze masz juz za 329 wiec czy to tak grubo ponad 300?
https://www.morele.net/sluchawki-sony-sluchawki-sony-ps4-wireless-stereo-headset-9281788-630813/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie bo konsola sama w sobie nie komunikuje się ze słuchawkami tylko słuchawki w zestawie muszą mieć specjalny nadajnik.

Te soniacze masz juz za 329 wiec czy to tak grubo ponad 300?

https://www.morele.net/sluchawki-sony-sluchawki-sony-ps4-wireless-stereo-headset-9281788-630813/

Czyli tych słuchawek z konsolą nie sparuję ? https://www.morele.net/sluchawki-sony-czarne-mdrzx220bt-1078297/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtorze - AKG K915, co do sluchawek BT potrzebowalbys do tego dongla i nie ma gwarancji ze beda chulać.

Pewnie moje pytanie Cię rozśmieszy ale  jak te słuchawki AKG K915 podłącza się do konsoli? , bo widzę że to słuchawki "radiowe" , a w specyfikacji słuchawek nie ma ani słowa o kompatybilności z żadnymi konsolami ani tym bardziej z PS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej 300 zł bezprzewodowych chyba nie ma :(
Znalazłem jeszcze Creative SoundBlaster Tactic 3D Rage Wireless V2.0 https://www.morele.net/sluchawki-creative-soundblaster-tactic-3d-rage-wireless-v2-0-70gh022000003-690413/
oraz TURTLE BEACH STEALTH 400 ale może być problem z dostępnością w PL. Znalazłem na allegro jedne i na niemieckim amazonie (darmowa wysyłka do PL)
http://allegro.pl/437f6-turtle-beach-stealth-400-ps4-pc-ps3-i6784578231.html
https://www.amazon.de/Turtle-Beach-Stealth-Wireless-PlayStation/dp/B00KSQAACO/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1492192138&sr=8-3&keywords=TURTLE+BEACH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie PS4 Pro mam podłączone do telewizora Sony Bravia KDL-37V5500, ale mam też w domu monitor Samsung S24F350FHU. Co da lepszą jakość obrazu z konsoli PS4 Pro: telewizor SONY Bravia KDL-37V5500 czy monitor Samsung S24F350FHU? Na tym TV gram tak mniej więcej z odległości 3m, na tym monitorze pewnie grałbym z nieco bliższa. Chodzi mi tu tylko o jakość obrazu, nie o głośniki bo i tak nie korzystam z głośników telewizora. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W teorii na Samsungu powinien być lepszy obraz - matryca PLS , podświetlenie LED i czas reakcji 4 ms , z drugiej strony Sony to TV - duży ekran i wysoki kontrast dynamiczny ( nie wiadomo jak z realnym kontrastem ) .

TV ma do tego pełno polepszaczy które niekoniecznie mogą być przydatne przy grach .

A najlepiej to sprawdzić samemu tak jak mówi kolega wyżej - jak masz oba sprzęty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowane normalnie przez kartę kredytowa   się sumują. To znaczy jak kupisz najpierw na 12 miesięcy i tego samego dnia postanowisz kupić jeszcze na 3 miesiące to doda Ci 3 miesiące do tych 12'stu czyli łącznie  będziesz miał 15 miesięcy.  W przypadku kodów powinno być tak samo, ale jeszcze sprawdź.  Kod to kod.  Można takie kupić na Allegro np..

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używki moga być w różnym stanie. Mogą być zajechane i działać głośno. Ale po za tym nic innego nie będzie się działo. PS4 PRO można oczyścić i będzie cichszy lub zapytać właściciela czy chodzi głośno. Ale z reguły to są dość głośne konsole. Podobnie jak PS4 zwykłe. Moja jest głośna ale nie przeszkadza mi to. Kiedyś dam do czyszczenia, ale póki co zero problemów. Nic się nie zawiesza, napęd działa dobrze. Pamiętaj jednak że kupowanie używek bez gwarancji to jakieś tan ryzyko. Zawsze możesz korzystać z ochrony kupującego na Allegro wiec może lepiej tam kupować. 

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 26.02.2021 o 22:48, airborne82 napisał:

Z tymże ja będę brał używaną.

W sklepie z używanymi grami i konsolami.

Jeżeli ten sklep da ci jakąkolwiek gwarancję rozruchową to spoko. Ja mam bardzo przykre doświadczenia z zakupami w takich sklepach i omijam je szerokim łukiem, nawet jak chce grę wymienić. Wolę męczyć się z cebulą z olxów ?

Wczoraj odpaliłem swoje PS4 po kilku msc przerwy i zapomniałem jak to jest... W pokoju suszarka i parówa, bo grałem w Cuszime :v 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jeszcze taka myśl...

Czy jakieś gry na PS4 ( wyjątek Cyberpunk ) mają problem z działaniem na zwykłej wersji PS4 ( Slim , nie Pro )?

Czy jest sens dokładać do Pro nie mając TV 4K?  Róznice cenowe bierzcie względem używanych konsol ( nie wiem po ile teraz zwykłe PS4 chodzi, bo skupiałem się na PS4 Pro )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, roar.RAR napisał:

Jeżeli ten sklep da ci jakąkolwiek gwarancję rozruchową to spoko. Ja mam bardzo przykre doświadczenia z zakupami w takich sklepach i omijam je szerokim łukiem, nawet jak chce grę wymienić. Wolę męczyć się z cebulą z olxów ?

Wczoraj odpaliłem swoje PS4 po kilku msc przerwy i zapomniałem jak to jest... W pokoju suszarka i parówa, bo grałem w Cuszime :v 

Da i nawet nie tyle co gwarancje rozruchową, ale w wielu wypadkach na 1 miesiąc, a niektóre nawet na pól roku ( tylko musze tutaj poszukac )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Devil napisał:

Pamiętaj jednak że kupowanie używek bez gwarancji to jakieś tan ryzyko. Zawsze możesz korzystać z ochrony kupującego na Allegro wiec może lepiej tam kupować. 

Wiem o tym, dlatego zakup robię w sklepie z używanymi konsolami które w kilku ilościach mam na miejscu. Omijam OLX, zaś allegro tak średnio. Przy PS3 mogłem sobie pozwolić na OLX bo osoba która sprzedawała konsole byłą z mojej bliskiej okolicy ( fartneło mi się bo akurat tez w tej wersji którą szukałem )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy jaka doplata, ale lepiej brac pro, nawet bez tv 4k jest roznica z dwoch wzgledow.

Pro ma wyzej taktowane cpu i na tv bez 4k renderuje obraz w wyzszej rozdzielczosci i potem go zmniejsza co powoduje, ze obraz jest ostrzejszy i jest mniej aliasingu (poszarpane linie).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi