airborne82 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2021 Godzinę temu, tyr83 napisał: Zalezy jaka doplata, ale lepiej brac pro, nawet bez tv 4k jest roznica z dwoch wzgledow. Pro ma wyzej taktowane cpu i na tv bez 4k renderuje obraz w wyzszej rozdzielczosci i potem go zmniejsza co powoduje, ze obraz jest ostrzejszy i jest mniej aliasingu (poszarpane linie). ok 200-300 zł, więc chyba nie tak duża oszczędność. Musiałbym dokładniej sprawdzić ceny Slimek jakie są w sklepach z używanymi grami na gwarancji ( minimum 1 m. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Nowsze gry na PRO mają też opcję zwiększenia liczby FPS-ów kosztem rozdzielczości, więc nawet bez 4k różnica jest bardzo odczuwalna. Prędzej zastanowiłbym się, czy warto teraz inwestować w PS4 w ogóle, kiedy niewiele drożej dostaniesz PS5 Digital ze wsteczną kompatybilnością i pakietem gier z PS4 w PS Plus. Oczywiście dochodzi tutaj kwestia dostępności, ale ja jednak wolałbym poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 1 godzinę temu, Nasty Rudolf napisał: Nowsze gry na PRO mają też opcję zwiększenia liczby FPS-ów kosztem rozdzielczości, więc nawet bez 4k różnica jest bardzo odczuwalna. Prędzej zastanowiłbym się, czy warto teraz inwestować w PS4 w ogóle, kiedy niewiele drożej dostaniesz PS5 Digital ze wsteczną kompatybilnością i pakietem gier z PS4 w PS Plus. Oczywiście dochodzi tutaj kwestia dostępności, ale ja jednak wolałbym poczekać. Dla mnie warto brać PS4 nawet pro bo : CENA konsoli : 1100 zł vs 2000 zł ( dla mnie to spory wydatek ) CENA gier : na PS4 mam całą mase dalej dobrych gier do ogrania w które na PC nie miałem jak grać i są tanie na rynku wtórnym, gdzie wersje digital z z 2x razy droższe ( 30-40 zł vs 70-80 zł za digital wersje gry ) WYMIANA : gra na płycie mi się znudzi lub nie przypadnie do gustu to mogę ją wtedy odsprzedać, wymienić. Z wersją digital tego nie zrobię. pakietem gier z PS4 w PS Plus - Tak czytałem o nim, tylko nie wiem czy trzeba miec doładowanego PSPlusa by miec do nich dostęp? Zresztą tak jak wspomniałem, cena konsoli + konieczność kupowania wersji droższych digital mnie nie cieszy. Więc jeśli by mnie PS5 interesowało to tylko w wersji z napędem, a to koszt jeszcze sporo sporo większy... kiedyś kupię, za lat 3-4 jak stanieje, będzie bardziej dostępny, więcej gier na niego wyjdzie. Póki co skoro jest w co grać to BIORĘ PS4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 (edytowane) 39 minut temu, airborne82 napisał: pakietem gier z PS4 w PS Plus - Tak czytałem o nim, tylko nie wiem czy trzeba miec doładowanego PSPlusa by miec do nich dostęp? Niestety tak, ale to nadal tańsza opcja, niż kupować te gry indywidualnie. Ale rozumiem Twoją argumentację. W ogóle bym tematu nie poruszał, bo nie o to pytałeś, ale skoro się rozkręciły poboczne dywagacje na temat PS4 Slim, to stwierdziłem, że offtopowe mleko już się rozlało. Natomiast jeśli chodzi o różnicę cen między PS4 a PS5, to można na to popatrzyć w ten sposób, że skoro w przyszłości i tak planujesz zakup PS5, to i tak tę różnicę prędzej czy później pokryjesz. Ale to też jest oczywiście teoria, bo nigdy nie wiesz, czy konsola przetrwa bez awarii całą generację, a w dodatku kasę trzeba wyłożyć z góry. Edytowane 2 Marca 2021 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 5 godzin temu, Nasty Rudolf napisał: W ogóle bym tematu nie poruszał, bo nie o to pytałeś, ale skoro się rozkręciły poboczne dywagacje na temat PS4 Slim, to stwierdziłem, że offtopowe mleko już się rozlało. Offtop ale mimo to w temacie, więc nic nie szkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 5 godzin temu, Nasty Rudolf napisał: Natomiast jeśli chodzi o różnicę cen między PS4 a PS5, to można na to popatrzyć w ten sposób, że skoro w przyszłości i tak planujesz zakup PS5, to i tak tę różnicę prędzej czy później pokryjesz. Ale to też jest oczywiście teoria, bo nigdy nie wiesz, czy konsola przetrwa bez awarii całą generację, a w dodatku kasę trzeba wyłożyć z góry. No własnie. Bo mimo wszystko wydatek 1100-1200 zł za Pro jest dla mnie jeszcze do akceptacji, gdzie za PS5 musiałbym wydać ponad drugie razy tyle. Do tego musiałbym i tak grać tylko w gry na PS4 bo mało gier typowo dla PS5, dopiero z czasem wyjdą ale zanim stanieją troszku potrwa. Do tego czasu to i odłożę, konsole wyjdą w większej ilości, unormuje się cenowo, gier wyjdzie multum, rynek wtórny będzie... I jeśli mi sie granie nie znudzi to wtedy i PS5 kiedyś tam wleci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 7 godzin temu, airborne82 napisał: No własnie. Bo mimo wszystko wydatek 1100-1200 zł za Pro jest dla mnie jeszcze do akceptacji, gdzie za PS5 musiałbym wydać ponad drugie razy tyle. Do tego musiałbym i tak grać tylko w gry na PS4 bo mało gier typowo dla PS5, dopiero z czasem wyjdą ale zanim stanieją troszku potrwa. Do tego czasu to i odłożę, konsole wyjdą w większej ilości, unormuje się cenowo, gier wyjdzie multum, rynek wtórny będzie... I jeśli mi sie granie nie znudzi to wtedy i PS5 kiedyś tam wleci. Ps5 digital jest nieopłacalne, parę stów zaoszczędzisz na starcie, a dopłacisz kilka razy tyle co zaoszczędziłes na wyższych cenach gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 43 minuty temu, tyr83 napisał: Ps5 digital jest nieopłacalne, parę stów zaoszczędzisz na starcie, a dopłacisz kilka razy tyle co zaoszczędziłes na wyższych cenach gier Wiem. Do tego te gry zostaną ze mną, więc w razie nie trafionego tytułu nic z tym nie zrobię. A w razie wyłączenie serwerów za np 10 lat nie pogram ( było na YT poruszane w kwestii gier digital ), a tak to wersje na płytach odpalam kiedy chcę, bez konieczności pobrania zawartosci na dysk, co najwyżej pobranie aktualizacji., Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 6 godzin temu, airborne82 napisał: bez konieczności pobrania zawartosci na dysk, co najwyżej pobranie aktualizacji., Na PS4 gry z płyt też się instalują z dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 ^ potwierdzam. To jest już od czasów ps3. Blu Ray ma za słaby odczyt, dlatego wszystkie gry idą na dysk. Na xboxie 360, który miał dvd - dało się normalnie grać bez instalacji. Na BR niestety nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 10 godzin temu, falcoon84 napisał: Na PS4 gry z płyt też się instalują z dysku A no chyba że tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 1 godzinę temu, roar.RAR napisał: ^ potwierdzam. To jest już od czasów ps3. Blu Ray ma za słaby odczyt, dlatego wszystkie gry idą na dysk. Na xboxie 360, który miał dvd - dało się normalnie grać bez instalacji. Na BR niestety nie... Mam PS3, mało co która gra ma konieczność u mnie instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 58 minut temu, airborne82 napisał: Mam PS3, mało co która gra ma konieczność u mnie instalacji. Na PS4 każda gra po włożeniu płyty do napędu zaczyna instalację i aktualizację, o tyle dobrze że jest punkt gdzie można zacząć grać w trakcie instalacji 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 GRID - PS4 Day One Edition ( NOWA ) vs Ultimate Edition ( UŻYWANA ). Mam w planach zakup GRID-a na PS4. Nie gram online, w związku z tym mam zapytania, zwłaszcza do osób które grały w tą gre. 1. Dodatki do Ultimate Edition są aktywne gdy nie gramy online? 2. Dodatki do Ultimate Edition są w formie kodów DLC? I przez to w wersji używanej mogą być one już wykorzystane? Czemu taka rozbieżność w wyborze? Ze względu na cene, staram się nie wydawać za dużo na gry ( chyba że są tego warte ) stąd w wersji DOE za 40 zł mam nową wersje, gdzie UE z trudem wychacze za tyle ale używaną ( nowa to koszt lekko ponad 100 zł i to też musiałbym szukać, za dużo dla mnie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=SETH=- Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 7 godzin temu, airborne82 napisał: Dodatki do Ultimate Edition są aktywne gdy nie gramy online? Tak są normalnie aktywne. Bo to są sezony a w sezonach masz wyścigi. "Zostań graczem GRID Ultimate Edition, aby zdobyć 6 miesięcy zawartości premium, w tym: • 99 dodatkowych zawodów kariery (33 na sezon), 12 nowych bolidów (4 na sezon) i sezonowe nagrody*: o Sezon 1 (Hot Hatch Showdown) o Sezon 2 (Track Day Supercars) o Sezon 3 (Track Day Hypercars) 7 godzin temu, airborne82 napisał: 2. Dodatki do Ultimate Edition są w formie kodów DLC? I przez to w wersji używanej mogą być one już wykorzystane? Jak ktoś kod już wbił na swoje konto to kaszana... U siebie go nie wbijesz bo są jednorazowe. Musisz się sprzedawcy pytać o to czy wykorzystał. Tak to jest w formie kodu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyinformatyk Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 Wybierz GRID Day One Edition, tak jak kolega napisał wyżej sprzedawca mógł wykorzystać kod. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...