maSTHa212 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) No i teraz mnie osłabiłeś, bo też mam wirtualną ING i nijak nie jestem w stanie zmusić jej do współpracy. Kartę dodałem przez konsole i nie miałem przy tym żadnego problemu, CVV łyknął i nie pluł się, że dane są nieprawidłowe. Zresztą sprawdziłem i przy dodawaniu pobiera 10 pensów zwrotnej kaucji. No więc karta działa i dane się zgadzają, bo inaczej było by to niemożliwe. Dlaczego w takim razie nie moge kupić? Zaraz jeszcze raz usune karte i dodam przez www i zobaczymy. edit. No i doopa. Usunalem i dodalem ponownie przez www. Nadal to samo - błedne dane karty. Jakis kosmos. Sprawdzilem kazda mozliwa kombinacje adresu. Edytowane 30 Listopada 2015 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Dark souls 2 nie dorwalem w biedrze. Bylem we wszystkich u mnie na wsi (auto mam na gaz ) w każdej biedrze było prawie co innego na ps4. Przeważał obcy, nba2k, rabbity i evolve ale znalazem tez Tombraider. W jednej biedrze mógł być dark ale nie mogłem sprawdzić bo jakiś debil/debilka wzięła klucze wczoraj że sobą po pracy i nie mogły mi gabloty otworzyć. A były w niej tombraidery 4szt. i coś jeszcze czego nie było widać. Jedynie niebieski kolor pudełka. Edytowane 30 Listopada 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek.p Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 W Krakowie oblazłem cztery biedry - w każdej był Thief, w jednej FF Type-0, w jednej Evolve. Polowanie na FFX/X-2 uznałem za nieudane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Coś szukałem odnośnie dysków ssd i zobaczcie jaką perełkę znalazłem. :D muakakaka :] http://www.purepc.pl/rozrywka/playstation_4_porownanie_wydajnosci_dyskow_hdd_ssd_i_sshd "nigdy nie mów nigdy" :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 dobre :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 No ja też tak pisałem, ale słowa nie dotrzymałem. Podobnie jak z pozbyciem się kompa na rzecz lapka. Trafiła się okazja na i7 6700K i tak już komp został ;) Obecnie nie mam za bardzo w co grac na PS4 to wykupiłem sobie The Order 1886. Ogólnie grafika przyjemna. Klimat też niezły, ale gra niczym więcej nie zachwyca. W sumie dałem jakieś 20$ CAD, więc nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Kupilem until down i muszę przyznać że gra jest bardzo fajna i przerażające za razem. No ale ja horrorów się boje nie będę tego ukrywać. Gram razem z żoną. Wcisnalem jej pada w ręce bo tak to tylko patrzyła i mówiła co wybrać ale jak zaczęła grać to w momentach straszenia sama zaczęła podskakiwac na łóżku. I tak gramy po nocy po jeden rozdział na raz jesteśmy obecnie na 10. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 No wlasnie co jakis czas wracam do tematu zakupu tej gry i pewnie w koncu to zrobie, ale trzeba przyznac, ze opinie o niej sa skrajnie rozne: jedni bardzo chwala, drudzy mieszaja z blotem. Swoją drogą przy okazji zakupu gier. Na PS Store jest noworoczne promo i np Tomb Raider jest za 44 PLN dla Plusowiczów. Warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Myśle że warto. Ja dąłem 59 zł, ale to jakiś czas temu. Grafika wygląda ładnie i działa dość płynnie. Jak grałeś w Uncharted i Ci sie podobało to TR też podejdzie. Niektóre elementy są podobne. Jest sporo znajdek, rozbudowy bronii i ulepszeń . Gre przechodziłem parę razy i za każdym razem grało mi się tak samo miodnie. Co do Until Down to jak grałeś w Heavy Rain i Ci się podobało to tu też Ci podejdzie. Sam mam zamiar kupić, ale jak nieco bardziej stanieje i będzie jakieś promo poniżej 100 zł. Pewnie sobie poczekam bo gra się dobrze sprzedaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 until down kupiłem na początku grudnia za 139zł nówkę w foli, gdy używki chodziły po 150zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 No po tyle można teraz dostać nówkę nadal. Używki zaczynaja się nawet od 110 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Kupiłem dwie gry używane i jedynie pudełka miały zmęczone ale wymieniłem je na nowe po 3zl z allegro. I wyglądają jak nówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Hello, nie będę zakładał nowego tematu więc napiszę tutaj ;p Pewnie większość z was widziała, że na PS store jest Bloodbourne GOTY za dosyć fajną kasę, bo 125 zł dla posiadaczy PS+ Pytanko czy polecilibyście tą grę komuś, kto w życiu nie grał w żadne Deamon i Dark Soulsy?? i nie za bardzo nawet kuma o co w tych grach chodzi? :) Alternatywą jest zakup Lords of the Fallen za ok 55 zł, ale mechanika tych gier jest chyba podobna. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez twistet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 Pytanko czy polecilibyście tą grę komuś, kto w życiu nie grał w żadne Deamon i Dark Soulsy?? i nie za bardzo nawet kuma o co w tych grach chodzi? :) Alternatywą jest zakup Lords of the Fallen za ok 55 zł, ale mechanika tych gier jest chyba podobna. Jeżeli się obawiasz że Ci nie podejdzie to Dark Souls jest często w promo na Steam za 5€... Każda gra z serii Souls ma bardzo podobną mechanikę ale się nieco różni od pozostałych. Nie ma różnicy od której zaczniesz, i tak z pierwszą będzie najtrudniej ;) W LotF co prawda osobiście nie grałem ale z tego co czytałem to owszem, mechanika jest w dużej mierze podobna, ale gra jest łatwiejsza oraz zdecydowanie mniej ciekawa. Taka podróbka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 Jeżeli się obawiasz że Ci nie podejdzie to Dark Souls jest często w promo na Steam za 5€... Trzeba mieć jeszcze kompa, żeby to odpalił :D mój 6 letni laptop może mieć z tym problem. Oglądałem trochę gameplay-ów z Bloodbourna i to co mnie zastanawia to czy w tej grze jest w ogóle jakaś fabuła, misje do robienia, itp? Czy to z takim podejściem bardziej RPG-owskim ma mniej wspólnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Do mnie tego typu gry totalnie nie trafiają - nie bardzo rozumiem fun w ciągłym przerywaniu rozgrywki przez zgon bohatera i powtarzaniu etapów dziesiątki razy. Ale nie rozumiem też zajawki na speedruny, Minecrafta i pare innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) To nie trzeba się pchać na ślepo pod nóż tylko ostrożnie, wybadać zachowanie i mechanikę wroga. Ta gra uczy cierpliwości a nie walenia na ślepo w klawisze jak w reszcie gier. :P Zresztą to jest pozycja dla fanów serii "demon's souls" i "dark souls" a nie dla niedzielnych grajków, bo ragequit gwarantowany. Edytowane 23 Stycznia 2016 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Oglądałem jakiś stream gdzie laska się godzinę męczyła z bossem, a potem i tak zginęła ;p Jednak sobie odpuszczę i poczekam czy nie dorzucą czegoś innego do promocji :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Raczej nigdy walki tyle nie trwają, po 1 pewnie nie obczaiła mechaniki bossa i co chwilę zdychała a po 2 to była laska. :> Gra z serii "albo kochasz albo nie" tak samo jak demonsy i dark soulsy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek.p Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kupiłem Bloodborne'a ostatnio na tej promocji, bo i tak czaiłem się na niego od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że podchodzi mi o wiele bardziej niż dark soulsy (podobno mechanika bardziej podobna do demons souls). Duży plus tej gry jest taki, że już nie trzeba polegać na samym turlaniu się, ale rzeczywiście, lepiej najpierw gdzieś sprawdzić czy gameplay podejdzie niż od razu kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Jutro startują betatesty nowego firmware'u PS4 o numeracji 3.50. Dojdzie możliwość m.in. włączenia powiadomień o zalogowaniu się znajomego do sieci PSN jak i ustawienia sobie statusu "offline", gdy nie chcemy by ktoś nam przeszkadzał podczas gry. Wszystko ładnie, pięknie, tylko gdzie jest mój support dla folderów, Sony? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 I tak najważniejszą nowością będzie stream z konsoli na PC i nie ma co ukrywać - będzie to silny cios w MS, bo dodaje funkcjonalność do tej pory będącą atutem XB1. Ciekawe kiedy puszczą na rynek nowy FW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Filmik pokazujący nowości w becie FW 3.50 https://youtu.be/ar2Z0ygdPGU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Ja dostałem kod do bety ale nawet tego nie instalowałem, bo w sumie po co? Liczyłem, że będzie jakiś nowy layout czy coś bardziej ciekawego, a nie kilka dodatkowych funkcji "społecznościowych", stream do PC w becie nie działa więc po co takie coś testować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Ja wczoraj z nudów nie wytrzymałem i kupiłem PS4...miałem poczekać na więcej exlusivów, ale na PC taka posucha że szkoda gadać: Do tego pakiet startowy:LBP3 Bloodborne Drive Club Order 1886 3 piwa na pokład i framerate przestaje przeszkadzać... 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek.p Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Order 1886 3 piwa na pokład i framerate przestaje przeszkadzać... Jak się postarasz, to po przejściu tej gry jeszcze ci piwo zostanie. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Pojawiły się nowe informacje odnośnie PlayStation 4K. "Nowa" konsola ma mieć lepszy procesor (2,1 Ghz w porównaniu z 1,6 Ghz w PS4), lepszy GPU (911 MHz ) i pamięć GDDR (218 Gbps). Ogólnie to szału nie ma z tym "upgradem" ale może spowodować, że nowe gry na PS4K będą chodzić w stałych 30fpsach bez żadnych dropów gdzie ich wersje na PS4 będą klatkować. Kto wie, może magicy z Naughty Dog wyciągną 60fpsów w Uncharted 4 w trybie fabularnym dzięki Neo? :P EDIT: Z innej beczki, wygląda na to, że na PS4 / Xbone trafią remastery Batman: Arkham Asylum i AC. AA i AC wymęczyłem na wszystkie możliwe sposoby, ale jeżeli remastery będą chodzić w 60fpsach, to chyba się skuszę. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez TheDarkKnight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Remastery trafia na nowe konsole - potwierdzone info. A co do nowej konsoli to jeśli taki obrót się potwierdzi to żegnam konsolę. Nie sprzedam pewnie obecnej ale nowej już nie kupie tylko wrócę do PC. "Tylko rozdzielczosc i wydajność" to raczej AŻ. Pomijam fakt ze skoro gry maja mieć tryb ulepszony to głowę daje ze nie skonczy się na rozdzielczości, ale dojdą efekty, lepsze tekstury itd. A to zabija cały sens konsol jako jednolitego sprzętu i braku potrzeby upgradu. Tak swoja droga czy ja czegoś nie rozumiem czy jednak ten upgrade nie jest taki mały? CPU szybsze o 40%, pamiec o 20, a GPU 36cu zamiast 18. Mi to wygląda na znacznie szybszy konfig. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Remastery trafia na nowe konsole - potwierdzone info. A co do nowej konsoli to jeśli taki obrót się potwierdzi to żegnam konsolę. Nie sprzedam pewnie obecnej ale nowej już nie kupie tylko wrócę do PC. "Tylko rozdzielczosc i wydajność" to raczej AŻ. Pomijam fakt ze skoro gry maja mieć tryb ulepszony to głowę daje ze nie skonczy się na rozdzielczości, ale dojdą efekty, lepsze tekstury itd. A to zabija cały sens konsol jako jednolitego sprzętu i braku potrzeby upgradu. Tak swoja droga czy ja czegoś nie rozumiem czy jednak ten upgrade nie jest taki mały? CPU szybsze o 40%, pamiec o 20, a GPU 36cu zamiast 18. Mi to wygląda na znacznie szybszy konfig. Ta, tylko żeby wyświetlać 4k w grach to potrzebne są jeszcze lepsze bebechy. Chyba, że pasuje nam gapienie się na gry w 4k z teksturami ustawionymi na low / very low. W grach też raczej wielkich skoków nie uświadczymy. Pewnie większość będzie chodzić w stałych 30fpsach w FullHD i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Natywne 4k? Badzmy poważni. Na PC mało która kartą to ciągnie, a co dopiero konsolka za 399$. Tylko i wyłącznie upscaling. Co nie zmienia faktu, że istnieć będą dwa konfigi i jakoś nie wyobrażam sobie żeby Sony wypuscilo 2 razy mocniejszy sprzęt żeby "równać" w dol i nie wykorzystywać potencjału poprawionej wersji. Jak poza tym mieliby to reklamować? Kup nową konsolę żeby grać w jakości jak w poprzedniej? Na początku pewnie i będzie to faktycznie wyglądać podobnie na obu, ale nie mam watlipowsci ze z czasem to się rozjedzie i nastąpi to szybciej niż później. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...