danielssss Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam może ktoś wie jakie ramy do i7 3770 można kupić z maksymalną szybkością chodzi mi tu o to czy ten procesor pociągnie 2133mhz czy na płycie głównej z msi z77a gd55 z tego co wyczytałem to do max 1600mhz ciągnie ten procesor ale także wyczytałem że na tej płycie z oznaczeniem z77 można kręcić je wyżej czy jednak te 1600mhz to jest max co ten procesor pociągnie? Tylko powiem jeszcze żeby uważnie sprawdzić procesor jest to i7 3770 a nie z tymi literkami na końcu o ten konkretny model mi chodzi. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Kup 1333 lub 1600 szybszych nie ma sensu brać do tej platformy, ram praktycznie nie wpływa na jej wydajność. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek 33 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Najlepszym wyborem byłby ram o 1600. Dobre są HyperX od Kingstona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill94 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Najlepszym wyborem byłby ram o 1600. Dobre są HyperX od Kingstona. zgadzam sie sam je mam i sa bardzo ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 ja bym tez zaproponował corsair lub ocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Kingstony legitymują się bardzo stabilną pracą na defaultowych ustawieniach. Rozsądnie kręcone również nie sprawiają problemów. Śmiało mogę je polecić. Dla Twojego setup'u celował bym w wyższe defaultowe taktowania pamięci: 1600+, jeżeli zamierzasz ten sprzęt kręcić. W przeciwnym razie pozostań przy wyborze 1600MHz. Platforma Z77 spokojnie uciągnie wysokie takty ramu. Zależnie od płyty głównej, częstotliwość i dzielnik możesz ustawić w BIOSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...