polii Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Witam! Czy istnieje sposób odblokowania wyższych wartości filtrowania anizotropowego na karcie mx 440?Jakiś wpis do rejestru? Niestety standardowo mam możliwość włączenia anizox2 :( i obraz w porównaniu szczególnie do radeonów jest nie najlepszy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 sorki a w jakiej rozdzialce chcesz grac z anizo np.: x8 ???? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 dokladnie jeszcze na IMHO slabym konfigu i mx SE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 sorki a w jakiej rozdzialce chcesz grac z anizo np.: x8 ???? :?Przecież to aż tak wiele mocy nie zabiera, poza tym przydało by się do starszych gierek np Q3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Wiele mocy nie zabiera ale dla redeona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 lol zabiera bardzo duzo mocy szczegolnie w kartach nvidi (bez fx oczywiscie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 No dobra, sugerowałem się wykresami dla r7500, ale zna ktoś odpowiedź? Do Quake'a 3 mi wystarcza to co mam z dużym zapasem i nie sądze że jak będę grał z anizo X4 lub X8 gra stanie się niemożliwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 No dobra, sugerowałem się wykresami dla r7500, ale zna ktoś odpowiedź? Do Quake'a 3 mi wystarcza to co mam z dużym zapasem i nie sądze że jak będę grał z anizo X4 lub X8 gra stanie się niemożliwa. a na jakich detkach jezdzisz??? Sprobuj wrzucic riva tuner, albo GTU tam powinines zmienic potrzebne ci opcje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 ja gralem w UT z AAx4 i Anizo x2 i super plynnie w 1024x768 ale ty masz celerona i gf4mx se chyba nie mozna uruchomic wyzszych trybow wygladzania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 ja gralem w UT z AAx4 i Anizo x2 i super plynnie w 1024x768 ale ty masz celerona i gf4mx se chyba nie mozna uruchomic wyzszych trybow wygladzania Ale ja mam chyba 1.2Ghz nie? poza tym ten mój Mx(szczególnie po oc) jest lepszy niż GTS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Wydaje mi sie ze Duron na FSB 185 jest chyba jednak szybszym procem niz celek 1,2 a moj GF nie jest GTS tylko Pro i ma 4 potoki renderujace a nie 2 do tego mam pamiec DDR synchro z procem wiec chyba jednak jest ciut lepsza maszyna niz twoja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Wydaje mi sie ze Duron na FSB 185 jest chyba jednak szybszym procem niz celek 1,2 a moj GF nie jest GTS tylko Pro i ma 4 potoki renderujace a nie 2 do tego mam pamiec DDR synchro z procem wiec chyba jednak jest ciut lepsza maszyna niz twoja nie chyba tylko napewno tutaj po raz kolejny przejawia sie naiwnosc (bez urazy) bo GF4 to musi byc lepszy niz GF2 a jak sie pozniej okazuje w praktyce wcale tak nie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Wydaje mi sie ze Duron na FSB 185 jest chyba jednak szybszym procem niz celek 1,2 a moj GF nie jest GTS tylko Pro i ma 4 potoki renderujace a nie 2 do tego mam pamiec DDR synchro z procem wiec chyba jednak jest ciut lepsza maszyna niz twoja nie chyba tylko napewno tutaj po raz kolejny przejawia sie naiwnosc (bez urazy) bo GF4 to musi byc lepszy niz GF2 a jak sie pozniej okazuje w praktyce wcale tak nie jest Nie jestem naiwny, tylko wiem jaka jest wydajność gf2 a jaka gf4mx(szczególnie tak podkręconego jak mój), jak dobrze pamiętam to już mx420 na sdramach dzięki Lightspeed II(który bardzo zwiększa przepustowność pamięci)był porównywalny z GF 2 Ti. Ja mam pamięci podkręcone na 550, więc chyba nie ma o czym mówić, przykro mi Lagier ale wykazałeś, albo brak wiedzy o wydajności posczególnych chipsetów albo jesteś uprzedzony do tych kart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 sorki a w jakiej rozdzialce chcesz grac z anizo np.: x8 ???? :?Przecież to aż tak wiele mocy nie zabiera, poza tym przydało by się do starszych gierek np Q3. LOL :lol: baaardzo duzo mocy zabiera. Ale jesli zalezy ci na jakosci grafiki, to sprzedaj tego shita i kup sobie 9100 (128 bit only) lub 8500 LE (od sapphira lub herca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Polii nie przejmuj się to typowa wyowiedż Lagira ona uczulenie na sprzęt mocniejczy niż jego i na dodatek markowy. Dla niego najlepsza karta GF2 pro od prolinka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 hmmm sorka ale mozesz sie przestraszyc wydajnoscia na takiej karcie gdy wlaczysz anizo np. x16 , sprubuj wlaczyc programem power-strip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Polii nie przejmuj się to typowa wyowiedż Lagira ona uczulenie na sprzęt mocniejczy niż jego i na dodatek markowy. LOL, że niby Polii ma konfig mocniejszy od Lagiera? Czy może sprzęt Lagiera nie jest markowy? :lol: A może prolink to nie są markowe karty? :lol: :lol: :lol: A co do stawiania MX440SE wyżej od 2TI to też wolałbym 2TI, z resztą może wadnie tu Reed, niegdysiejszy właściciel 2TI prolinka, to wyrazi to bardziej dosadnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 co do porownania GF 4MX 420 do GF2 Ti, GF2 ma chyba wiekszego kopa link do 3Dmark01 na gf4mx420(core 250@290, mem 166@185) i duronie 1200@1347: http://service.futuremark.com/compare?2k1=4479277 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Polii nie przejmuj się to typowa wyowiedż Lagira ona uczulenie na sprzęt mocniejczy niż jego i na dodatek markowy. LOL, że niby Polii ma konfig mocniejszy od Lagiera? Czy może sprzęt Lagiera nie jest markowy? :lol: A może prolink to nie są markowe karty? :lol: :lol: :lol: A co do stawiania MX440SE wyżej od 2TI to też wolałbym 2TI, z resztą może wadnie tu Reed, niegdysiejszy właściciel 2TI prolinka, to wyrazi to bardziej dosadnie... No cóż każdy chwali co swoje, a to że mx 440 to mx, a Gf2ti był KIEDYŚ pełnowartościową kartą teraz się mało liczy bo rozmawiamy o wydajności a nie o kto więcej dał za sprzęt. Tak samo można powiedzieć że RIVA TNT2 ULTRA jest lepsza od Radeona9500 tylko dlatego że rivka to była kiedyś najmocniejszą kartą z całej rodziny a radeon nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Polii nie przejmuj się to typowa wyowiedż Lagira ona uczulenie na sprzęt mocniejczy niż jego i na dodatek markowy. Dla niego najlepsza karta GF2 pro od prolinka. nie wiem co rozumiesz zprzez slowa "typowa wypowiedz lagiera" :? nie wiem ile ich widziales ale z tego co pamietam dyskutowalem z toba tylko raz kiedy to powiedziales ze (cytuje) "karty gainwarde'a sa najlepsze na swiecie" niezgodzilem sie z toba (zreszta jak i kilku forumowiczow uczestniczacych w dyskusji) nie wiem czy to cie tak boli ze mowisz takie slowa :? Nie wiem skad tez wziales slowo "uczulenie na sprzet mozniejszy niz jego" i nie wiem do czego/kogo sie to odnosilo mozesz to wyjasnic ??? Co GF2 pro od prolinka to nie wiem skad wytrzasnales slowa "najlepszy" juz raz ci tlumaczylem ze nigdy nie powiem tak o zadnej firmie nie potrafisz tego zrozumiec??? Wracajac do glownego watku Polii sorx moglem slowo naiwny wziac w "" inaczej troche by to zabrzmialo i moze faktycznie troche za bardzo sie zagalopowalem. Co do wydajnosci GF4MX vs. GF2Ti/GTS pro to sa one naprawde zblizone a tymbardziej jesli ktos ma wersje 64bit (mowa oczywiscie o defaultowym taktowaniu :!:) a mx4xx kosztuje jakby nie bylo wiecej no i faktem jest ze mam cholerne uprzedzenie do tych kart (nie przyjemne doswiadczenia z przeszlosci) Jesli cie urazilem w ktoryms momencie mojej wypowiedzi to BIG SORRY nie chcialem zeby to tak zabrzmialo pozdrav & peace broth Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...