pikinier20 Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam, piszę posta, bo niedawno zmieniłem Neo 2Mb+ telewizja na Neo 10Mb i telewizje i zacząłem miewać dziwne problemy. Od kolesia, który pracuje w serwisie dowiedziałem się że 10Mb uciągnie, ale nic więcej, jednak gdy rodzice włączą telewizor, mi siada internet. Sprawdziłem stan sieci, oceńcie : Stan linii ADSL Podniesiony Standard ADSL G992_5_A Szybkość wysyłania 504 Szybkość pobierania 11256 Tłumienie Bliski koniec : 33.9 (dB) Odległy koniec : 28.1 (dB) Sygnał/Szum Bliski koniec : 8 (dB) Odległy koniec : 9 (dB) Liczba błędnych pakietów 16216 Firmware 0xe15080a Błędne sek. w okresie 15 min 0 Błędy CRC 573 Błędne sek. w okresie 1 dnia 0 Dodam, że Livebox jest jeszcze ten stary, taki w ksztalcie literki A ( ^^ nwm co to za model). Gdy tracę internet, Livebox tak dziwnie "ptyknie", a w ustawieniach jest napisane, że mam sprawdzić czy linia ADSL jest podłączona, jednak po chwili się łączy i znowu gaśnie, podobnie mam przy poberaniu większych plików gdy maksymalnie obciążam łącze, ale dopóki nie zresetuje Liveboxa nie odzyskam internetu. Jest to wina złego stanu linii, a może tego Liveboxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Najpierw zainteresuj się co jest z tym liveboxem, co do linii to duże tłumienie masz, na więcej niż 10 nie ma co liczyć faktycznie Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...