Blackscreen Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam,kupiłem miesiąc temu radeona hd7850 sapphire i karta pod obciążeniem wydaje z siebie dziwne dziwięki tak jak na filmie ,wentylatory na karcie to nie są poniewaz zatrzymałem je palcem i dalej brzęczało,zasilacz odpada ,wyraznie ten dzwięk wydobywa się z karty graficznej.. Pytanie ,co wydaje te dziwne dzwięki? cewki? v-sync mam włączony (60fps)..Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Cewki w zasilaczu lub na karcie graficznej. Piszczą widocznie mimo vsynca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 W zasilaczu nic nie piszczy/brzęczy przy otwartej obudowie ewidentnie słychać to z karty graficznej,co zrobić by to nie piszczało/brzęczało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Zalej klejem cewki albo sprzedaj karte. Na gwarancji ci tego nie naprawia bo to nie podlega reklamacji Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Edytowane 25 Lutego 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Łatwo powiedzieć zalej klejem :/ z tego co widzę na karcie wszystkie cewki są zabudowane więc nici z zalewania ...Czemu nie podlega gwarancji? przecież to wada fabryczna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Żadna wada fabryczna. Dużo kart piszczy pod obciążeniem. Graj na głośnikach / słuchawkach i nie będzie problemu. W idle ci na 100% nie piszczy. U mnie dla przykładu też piszcza cewki / sekcja zasilania na płycie głównej ale tylko pod obciążeniem linxem. Każde inne obciążenie znosi bez problemu. A gwarancja nie obejmuje piszczenia bo w końcu ci wszystko działa, tak? Chłodzenie działa, obraz masz, wydajność taka jaka powinna być, brak artefaktow. To niby z jakiej przyczyny chcesz to reklamować? "Bo cewki grają"? Posted via Tapatalk @ Evo 3D Edytowane 25 Lutego 2013 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) W gpu-z w polu bus interface wyświetla :It is currently ruuning at pci-e x16 v1.1 a moja płyta to gigabyte h61m-s1 która chyba posiada pci-e x16 v3.0? Może po tej stronie leży problem? U mnie to jest wada fabryczna ponieważ mam włączony v-sync (max 60fps) i karta brzęczy nawet przy 30fps... identycznie jak na filmie którym zamieściłem ,vsync w moim przypadku nie pomaga bo tylko rozwiązuje problem piszczenia a brzęczenie zostaje.. @edit Chce reklamować bo nie powinno przy niskim fps brzęczeć a jest to dosyć głośne szczególnie gdy gram w nocy.. Edytowane 25 Lutego 2013 przez Blackscreen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczu Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Twoja płyta posiada pci-e 2.0 i nie ma to wpływu na piszczenie . Karty sapphira mają to często . Poszukaj jest trochę tematów o tym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 W gpu-z w polu bus interface wyświetla :It is currently ruuning at pci-e x16 v1.1 a moja płyta to gigabyte h61m-s1 która chyba posiada pci-e x16 v3.0? Może po tej stronie leży problem?Pewnie była w idle co? W stresie przełączy sie w najszybszy tryb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Twoja płyta posiada pci-e 2.0 i nie ma to wpływu na piszczenie . Karty sapphira mają to często . Poszukaj jest trochę tematów o tym . Szukałem lecz znalazłem tylko to że te karty piszczą tylko przy wysokim FPS a mi nawet przy 60fps coś brzęczy tak jak na filmie który zamieściłem w moim pierwszym poście.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 No to może jednak coś z kartą... U mnie piszczy tylko w grach i to raczej wina sekcji, bo piszczy tez jak fps jest 40 (np crysis 3). No ale w idle mam ciszę, a w grach to nie przeszkadza bo tego nie słyszę. Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 W idle też mam ciszę lecz w 3d brzęczy dosyć głośno a za kartę która kosztuje 700zł powinna być solidnie wykonana ..ehh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 No to u mnie w 3D słychać minimalnie - po minucie jest zagluszone chłodzeniem karty. Posted via Tapatalk @ Evo 3D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Nikt ci tego nie przyjmie na gwarancje i stracisz tylko czas. Nigdzie nie jest napisane od ilu fps karta moze piszczec. Czy od 30,60 czy 6000 fps. To jest tak jak bys chcial reklamowac samochod w ktorym oprocz pracy silnika slychac dzwiek toczacych opon. Trzeba bylo kupic karte przez neta, sprawdzic ja i jak piszczy to masz 10 dni na zwrot. Teraz mozesz zalac klejem (pewnie stracisz gwarancje), sprzedac i kupic druga albo to olac. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 kaijitsu, weź zalej klejem..., klawiaturę. Przestaniesz pisać głupoty nieaktualne kilka lat. Co ty chcesz zalewać klejem w nowych kartach? Podpowiedź klik 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Ta..zabudowane cewki zalać klejem ciekawe jak to mam zrobic :P ,bym musiał ten plastik albo rozwiercić albo wylutować cewki a to są hardkorowe zabiegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Katowałem kartę 30min furmarkiem i nie piszczała/ brzęczała a obciążenie cały czas 99% .. ? czemu w furmarku nie brzęczy a w grach tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Jak to ktoś już anpisał, sprzedaj kartę, powiedz że prawie nowa i działaidealnie, dodaj trochę albo kup coś za to co dostaniesz...Ja mam 3870x2 i jedyne co mi na niej piszczało to wentylator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Widocznie mam pecha do kart graficznych.. 9600gt (inno3d) też tak brzęczał , gtx275 (asus) to samo i teraz radeon hd7850 (sapphire) dokładnie ten sam problem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 To może nie brzęczy k. graficzna? Jest jakiś wspólny mianownik tych trzech kart graficznych? Każda była w zupełnie innym kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackscreen Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Więc tak,9600gt chodziła na innym zasilaczu (fortron 350w) ,procku,ramach , mobo itp. lecz gtx275 już śmigał na tym sprzęcie co teraz obecnie mam : xfx core 450w , ga-h61m-s1 , 4gb ram , 2 dyski ,i5 2300 itp , gtx275 też dosyć głośno hałasowała cewkami , hd7850 działa na tym samym sprzęcie co gtx275..Jestem pewny na 101% że w wszystkich przypadkach brzęczały karty.. jestem chyba pechowcem albo każda grafa tak brzęczy tylko większość ludzi albo to nie słyszy albo nie zwraca na to uwagę chyba.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal0120 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 mi tez tak grzeczy ati 5830 i nvidia 560 ti gigabyte zasilacz no name a jak 560ti był puszczony na chieftec 650W to była cisza sprawdz zasila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...