seku Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam padł komp znajomego i poprosił mnie o poszukanie czegoś w zamian ważne żeby nowego obecny jaki był to Athlon X2 na s939 4000+ 3gb Ram DDR 1 + płyta z Gf 6100 na pokładzie działało to jakieś 6lat. do zeszłego tyg. :/ komp do zastosowań biurowych internet filmy itp. potrzebujemy MBO+CPU+RAM za min. kwotę na LGA1155 nie musi być USB 3.0 tak samo SATA 6G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 MSI B75MA-E33, G550/G1610, 4GB najtańszego ramu ddr3 (jedna kość 4GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) http://proline.pl/?p=INTEL+G550 http://proline.pl/?p=GA-H61M-DS2V http://proline.pl/?p...R1600D364L11/4G Maksymalnie tanio, 393zł. Edytowane 26 Lutego 2013 przez łopian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 dzięki za szybki odp. 4gb w jednej kości co do CPU to zastanawiałem się czy brać najtańszy/najniższy model Celerona Ivy B. czy Sandy ? na płyty patrzyłem tylko H61 a ta MSI jest hmm o wiele lepsza :-) i ma SATA 6G zestawy zaproponowane przez was będą o ile szybsze od tego co się kumplowi spaliło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) zestawy zaproponowane przez was będą o ile szybsze od tego co się kumplowi spaliło ? Miażdżąco. aaa, nie ma tu IDE ATA, tylko SATA. Edit, w Proline ta MSI B75 jest w cenie 185zł. Edytowane 26 Lutego 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Bierz Ivy Bridge, ma lepszą zintegrowaną grafikę, co jak rozumiem z opisu ma znaczenie. No i ma inne plusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Kto da mniej http://www.net-s.pl/...LGA1155-BOX&w=c http://www.net-s.pl/...-SATA-DDR3-mATX http://www.net-s.pl/...MM-Nanya-Elixir Warto dorzucić te 40zł do B75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarannn Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zgadza się, warto dołożyć do B75M. Ja mam gigabyte GA-B75M, jakiś czas temu jechałem na jej integrze i zdała egzamin. Dla Ciebie proponuje proponuję taki zestaw Gigabyte GA-B75M-D3V + Intel Celeron G550 2,6 Ghz + kość ramu 4g = ok. 464. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zgadza się, warto dołożyć do B75M. Ja mam gigabyte GA-B75M, jakiś czas temu jechałem na jej integrze i zdała egzamin. Dla Ciebie proponuje proponuję taki zestaw Gigabyte GA-B75M-D3V + Intel Celeron G550 2,6 Ghz + kość ramu 4g = ok. 464. To nie proponujesz najszczęśliwiej. G1610 jest lepsze - wydajność w zasadzie taka sama, ale lepsza zintegrowana grafika (ok. 40%), niższe temperatury i prądożerność, a cena to już zależy od sklepu - może być niższa, może być całe 2-5 zł wyższa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Witam dzięki za rady i podpowiedzi Gigabyte B75M-HD3 230zł Celeron G1610 160zł Crucial Ballistix 4GB (1x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) 93zł wszystko poskładane system Win7 x64 zainstalowany kolega zadowolony działa xxxx razy szybciej jak wypalony Athlon x2 jedyny mankament to oryginalne chłodzenie wyje w całym zestawie zamówiliśmy SilentiumPC Fera Pro HE1224 95zł przesyłka 19zł w morele.net Edytowane 6 Marca 2013 przez seku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Trzeba było skonfigurować pracę wentylatora w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) kupowanie chłodzenia za 100zł do procka za 160 ;> byś najwyższego pentiuma za tyle kupił było wentylator pod 5V podłączyć :> Edytowane 6 Marca 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frasier Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Oj, fatalne rozwiązanie. Z takim budżetem to byłby wydajniejszy procesor... Szkoda, że tak jak Klaus pisał nie sprawdziłeś chociaż BIOS, mogły być domyślnie nieustannie maksymalne obroty ustawione. Szukając pozytywów - przynajmniej mu chłodzenie zostanie :-) jakby procesor był wymieniany. Możesz też (jak sprawdzisz w BIOS, albo zrobisz jak Chemik napisał) spróbować zwrócić chłodzenie do sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 zgadza się :-) wiem budżet był minimalny jak znam życie o ile znowu coś nie padnie to przez najbliższe kilka lat to będzie tak działać jak poprzedni Athlon ważne żeby było bezawaryjne ;-) najważniejsze jest zadowolony :-) a to chyba najistotniejszy argument Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preston81 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) panowie a co byscie radzili zakupic problem podobny do kolegi mam co prawda, sprzet bedzie dla 3,5 letniego chłopca chce cos taniego dodam ze zdobylem juz monitor lcd 1440x900 natywna i gf9800 gt do zestawu, bedzie to w budzie antec 300 i chcialbym wlozyc tam mobo ktore podaliscie mianowicie Gigabyte GA-B75M-D3V co do proca to slucham uwag kompek do lekkich gierek dysk bedzie 1tb samsunga 103sj, ramu kupie z 4gb, system w7 64bit, jaki proc???, jak wypada ta zintegrowana grafa w porownaniu z gf 9800 gt pytam bo nie mam o tym pojecia i jaki zasilacz byscie do tego polecali ?? oraz proca? prosze serdecznie o pomoc Edytowane 10 Marca 2013 przez Preston81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Preston81, zapoznaj się z regulaminem działu, bo jak będą musiał usunąć jeszcze jeden twój post, usunę użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...