blu3fire Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam, Mam problem ze starym blaszakiem. Mam łącze 10Mbps/1Mbps. Mam zainstalowany Windows XP + SP3, łącze się z routerem bezprzewodowo w standardzie 802.11b (do 11Mbit/s). Maksymalna osiągalna prędkość pobierania to tylko 0,8-0,9Mbit/s a upload w porządku, czyl nawet do ~1,1Mbit/s (testowane różnymi speedtestami i pobieraniem przez przeglądarkę). Pingi na speedtestach są ok ~15-25ms. Sprawdziłem na linuksach liveCD (Ubuntu i PuppyLinux) i tam osiągane prędkości są takie jakie powinny być ~10Mbps/1Mbps. Próbowałem tweaków przy użyciu TCPOptimizera, wyłączenia usług aktualizacji, QoS i BITS. Przejrzałem dziennik zdarzeń, i nie ma żadnych ostrzeżeń czy błędów związanych z domyślnym limitem 10 jednoczesnych połączeń TCP w systemie. Nawet przed chwilą przeinstalowałem Windowsa i dalej ten sam problem na świeżutkim systemie. Problem nie występuje na innych komputerach (z Win7) podłączonych do tego samego routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...