Skocz do zawartości
Buu9

Router TP-Link WDR3600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mógłby ktoś mi powiedzieć czy ten router ma wbudowany modem? Mam neostradeTP na kablu telefonicznym. Posiadam liveboxa TP. Do internetu mogę się podłączyć jedynie za pomocą kabla z wtykiem RJ-11. Sprzedawca zapewnił mnie, że ten router bedzie działał z ta usługa. Mam jednak problem, z tyłu routera mam jedynie gniazdo RJ-45. W jaki sposób podłączyć ten router do sieci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten tp-link nie posiada modemu adsl. Możesz przekierować wszystkie porty z liveboxa(dmz) na tp-linka i używać go jako modem, bądź też kupić sam modem z funkcją bridge, która da więcej możliwości i mniej problemów.

Edytowane przez carek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten tp-link nie posiada modemu adsl. Możesz przekierować wszystkie porty z liveboxa(dmz) na tp-linka i używać go jako modem, bądź też kupić sam modem z funkcją bridge, która da więcej możliwości i mniej problemów.

Liveboxa nie można ustawić w tryb bridge a WAN routera jako PPPoA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie - czy ktoś wgrywał alternatywny firmare do tego TPLinka albo do modelu WDR4300? chodzi mi o to że funkcje media serwer i fileserver są strasznie biedne w przypadku oryginalnego softu.

chodzi o to czy:

1. są problemy podczas wgrywania np. OpenWRT?

2. czy jest to operacja odwracalna?

3. czy dobrze działa, albo czy w ogóle działa, coś takiego jak media serwer aby móc z tableta/laptopa podłączać się do muzyki

4. czy działa fileserwer, aby móc przez SAMBE przeglądać pliki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie - czy ktoś wgrywał alternatywny firmare do tego TPLinka albo do modelu WDR4300? chodzi mi o to że funkcje media serwer i fileserver są strasznie biedne w przypadku oryginalnego softu.

chodzi o to czy:

1. są problemy podczas wgrywania np. OpenWRT?

2. czy jest to operacja odwracalna?

3. czy dobrze działa, albo czy w ogóle działa, coś takiego jak media serwer aby móc z tableta/laptopa podłączać się do muzyki

4. czy działa fileserwer, aby móc przez SAMBE przeglądać pliki?

1. nie

2. tak

3. tak działa dobrze

4. tak działa dobrze (choć do prostego udostępniania poprzez sambe to i oryginalny soft sobie radzi jako tako)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi