Skocz do zawartości
Speo

Czy wymiana zasilacza ma sens ?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zasilacz ModeCom MC-350 350W, mam płytę główną pod AM3+ Gigabyte i tam mam podpięcie zasilania takie dodatkowe na 8pin ja w zasilaczu mam tylko 4piny i tylko to podpiełem do połowy czy to wpływa jakoś na działanie ? A kokretnie rozchodzi mi się o podkręcanie Athlona II 620 czy po zmianie zasilacza na takiego co ma 8pin wtyczke jest szansa na lepsze o/c ? Jaki zasilacz kupić do 200 zł aby był dobry i miał odpowiednią wtyczkę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtyczka 4p wystarczy w zupelnosci. Podaj reszte sprzetu i jakie oc masz obecnie. Jesli wymiana zasilacza by pomogla prawdopodobnie nie wiecej niz 100 mhz ale to w przypadku gdyby zasilacz byl juz "zurzyty" i napiecia sie wahaly.

A widze ze masz w stopce wszystko. Masz odblokowany procesor wiec ciezko powiedziec czy to on nie chce wiecej sie krecic czy wina zasilacza. Najlepiej jak bys sprawdzil napiecia pod obciazeniem miernikiem bo wywalanie 200 zl na zasilacz jesli nie planujesz modernizacji ( kupienia nowego sprzetu ) nie ma sensu. Ale na 95% zasilacz nic nie przeszkadza i jest w dobrej kondycji jesli nie masz zwiech pod obciazeniem.

Edytowane przez dw10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz tego trochę nowszego mc-350 (dwie linie 12V, max obciążenia 300W na 12V) to nie sądzę żebyś potrzebował ani aby zrobiło jakąkolwiek różnicę. Btw- jakie "Athlon II X2 620"? chyba X4?

Cały komp weźmie pewnie ok 150-170 W pod obciążeniem.

Jeżeli chcesz ostro kręcić całą platformę ew modernizować to ew można się zastanowić nad wymianą, w takim przypadku do 200zł masz np Silentium Deus 500W(od ok 185zł na necie, chyba najlepszy wybór w tej cenie), xfx core 450W(lepsza firma i trwalsze kondensatory, trochę starsza konstrukcja, tylko jedno złącze PCI-e), to takie dwa na teraz.

edit- no i wyprzedziłeś mnie:)

Edytowane przez Gerlath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi