Terminal Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Witam, Fraps odmówił posłuszeństwa od około 2-tygodni. Dokładnie od, kiedy nie wiem, bo nie zwróciłem uwagi, nie wykluczam ze któraś z aktualizacji mogła coś namieszać. Próbowałem reinstalacji po kilka razy różnych wersji i bez rezultatu. Wczoraj reinstalowałem 3 razy wersję 64bit nie pamiętam, który nr miała. Następnie 2 razy wersję 3.1.2 full 32bit, której instalkę znalazłem na dysku, a później pobrałem wersję 3.5.1 Build 14962 32bit którą również reinstalowałem 2 razy bez rezultatu. Gdy uruchomiłem dzisiaj komputer wyświetlił mi się komunikat "Could Not Locate Fraps Dll", pobrałem Ccleaner wyczyściłem rejestr i naprawiłem błędy. Niestety problem nie zniknął wiec zrobiłem kolejną reinstalkę i to pomogło. Ale nadal nie wyświetla FPSu w grach oraz nie nagrywa filmów. Wiecie czym może, to być spowodowane lub, jaki program może go zastąpić? chodzi mi głównie o wyświetlanie ilości FPS czasami screen albo krótki filmik, ale rzadko bawię się w nagrywanie. Niżej zamieszczam specyfikacje komputera dodam, że niedawno robiłem format, więc wykluczam zaśmiecony rejestr i błędy, choć regularnie czyszczę go z niepotrzebnych i starych kluczy. Format robiłem dokładnie około 1-3 lutego. System: Windows 7 Home Premium x64 Mobo: Gigabyte G31M-S2L CPU: Intel Xeon X3330 2.66Ghz bez OC Jądro: Yorkfield TDP: 95W Socket: 775 Ram: 2x 2Gb Goodram DDR II - współpracujące w Dual Channels Karta graficzna: Geforce 9600GT 1GB Zasilacz: Tracer Highlander 550W silent Tylko nie piszcie "nacisnij F12" itd. bo konfigurowałem go na wiele sposobów, łącznie z opcją "Monitor Aero desktop(DWM)" ale przeglądarka oraz Bestplayer też nie chcą wyświetlać FPSu. ikona w tray-u po naciśnięciu F9 przybiera czerwony kolor a film nagrany na pulpicie ma czarne tło i widać przeskakującą myszkę, bez płynnej animacji, to samo w bf bc2. Przed chwilą zauważyłem że Logi wczoraj wykonał poprawnie załączam je niżej: 2013-02-27 20:37:05 - BFBC2Game Frames: 85 - Time: 1420ms - Avg: 59.859 - Min: 59 - Max: 61 2013-02-27 20:37:09 - BFBC2Game Frames: 23 - Time: 375ms - Avg: 61.333 - Min: 61 - Max: 61 A tak przy okazji orientujecie się czy ten zasilacz udźwignie geforce serii GTX 5xx lub 6xx? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 28 Lutego 2013 przez Terminal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Ja powiem tylko jedno Afterburner 100% lepszy od frapsa Z twoim problemem ci nie pomoge, u mnie fraps też wariował. Odpalanie go przed grą, po grze, czasem problem z konfiguracja (brak dźwięku z frapsem!) wkurzyłem się i przestałem go używać. Edytowane 28 Lutego 2013 przez HeatheN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terminal Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Zastosowałem się do porady uzytkownika "HeatheN" i pobrałem MSI Afterburner, funkcjonalnością w 100% zastępuje frapsa. Ponadto posiada szereg innych opcji jak zmiana taktowania pamięci i rdzenia karty, oraz monitorowanie temperatur, prędkości wentylatora, itp. Osobą mającym podobny problem z Frapsem również polecam MSI Afterburner. Temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Fraps kozaczy jak masz jeszcze jakies dodatkowe programy, ktore dobieraja sie do overlay - np Steam Overlay, Origin overlay, od komuniaktorow glosowych itd. Za to ja mialem problemy z MSI Afterburnerem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Mi fraps pojawia sie w chrome i wyświetla mi fps przeglądarki -___- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Bo niektore przegladarki mają akceleracje sprzetowa renderowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...