Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Fraps odmówił posłuszeństwa od około 2-tygodni. Dokładnie od, kiedy nie wiem, bo nie zwróciłem uwagi, nie wykluczam ze któraś z aktualizacji mogła coś namieszać. Próbowałem reinstalacji po kilka razy różnych wersji i bez rezultatu. Wczoraj reinstalowałem 3 razy wersję 64bit nie pamiętam, który nr miała. Następnie 2 razy wersję 3.1.2 full 32bit, której instalkę znalazłem na dysku, a później pobrałem wersję 3.5.1 Build 14962 32bit którą również reinstalowałem 2 razy bez rezultatu. Gdy uruchomiłem dzisiaj komputer wyświetlił mi się komunikat "Could Not Locate Fraps Dll", pobrałem Ccleaner wyczyściłem rejestr i naprawiłem błędy. Niestety problem nie zniknął wiec zrobiłem kolejną reinstalkę i to pomogło. Ale nadal nie wyświetla FPSu w grach oraz nie nagrywa filmów. Wiecie czym może, to być spowodowane lub, jaki program może go zastąpić? chodzi mi głównie o wyświetlanie ilości FPS czasami screen albo krótki filmik, ale rzadko bawię się w nagrywanie. Niżej zamieszczam specyfikacje komputera dodam, że niedawno robiłem format, więc wykluczam zaśmiecony rejestr i błędy, choć regularnie czyszczę go z niepotrzebnych i starych kluczy. Format robiłem dokładnie około 1-3 lutego.

System: Windows 7 Home Premium x64

Mobo: Gigabyte G31M-S2L

CPU: Intel Xeon X3330 2.66Ghz bez OC

Jądro: Yorkfield TDP: 95W Socket: 775

Ram: 2x 2Gb Goodram DDR II - współpracujące w Dual Channels

Karta graficzna: Geforce 9600GT 1GB

Zasilacz: Tracer Highlander 550W silent

Tylko nie piszcie "nacisnij F12" itd. bo konfigurowałem go na wiele sposobów, łącznie z opcją "Monitor Aero desktop(DWM)" ale przeglądarka oraz Bestplayer też nie chcą wyświetlać FPSu. ikona w tray-u po naciśnięciu F9 przybiera czerwony kolor a film nagrany na pulpicie ma czarne tło i widać przeskakującą myszkę, bez płynnej animacji, to samo w bf bc2. Przed chwilą zauważyłem że Logi wczoraj wykonał poprawnie załączam je niżej:

2013-02-27 20:37:05 - BFBC2Game

Frames: 85 - Time: 1420ms - Avg: 59.859 - Min: 59 - Max: 61

2013-02-27 20:37:09 - BFBC2Game

Frames: 23 - Time: 375ms - Avg: 61.333 - Min: 61 - Max: 61

A tak przy okazji orientujecie się czy ten zasilacz udźwignie geforce serii GTX 5xx lub 6xx?

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez Terminal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tylko jedno

Afterburner 100% lepszy od frapsa

Z twoim problemem ci nie pomoge, u mnie fraps też wariował. Odpalanie go przed grą, po grze, czasem problem z konfiguracja (brak dźwięku z frapsem!) wkurzyłem się i przestałem go używać.

Edytowane przez HeatheN
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastosowałem się do porady uzytkownika "HeatheN" i pobrałem MSI Afterburner, funkcjonalnością w 100% zastępuje frapsa. Ponadto posiada szereg innych opcji jak zmiana taktowania pamięci i rdzenia karty, oraz monitorowanie temperatur, prędkości wentylatora, itp.

Osobą mającym podobny problem z Frapsem również polecam MSI Afterburner.

Temat można zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi