pawel2906 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Witam, jaka jest normalna temperatura karty Geforce GT 630M ? Ostatnio zauważyłem, że w spoczynku temperatura jest na granicy 77 stopni, podczas gry dochodzi do ~90. Czy jest to normalne przy tym sprzęcie czy raczej przegrzewa się ?? Co trzeba zrobić w takiej sytuacji ? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 (edytowane) Podaj model laptopa. Nie wiem jaka jest maksymalna poszukaj w necie, albo może ktoś na forum będzie wiedział wydaje mi się że mieści się w tej granicy. W każdym razie podstawa to przedmuchać sprężonym powietrzem najlepiej rozkręcić jeśli nie jest na gwarancji i to zrobić, jak nie można to dmuchnąć w kanały wentylacyjne Edytowane 2 Marca 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2906 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 A zapomniałem model laptopa :Acer Aspire 5750G. Właśnie też myślałem o sprężonym powietrzu, ale nie wiem czy nie oddać go na gwarancji, bo niema nawet pół roku więc jeszcze mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 (edytowane) A na jakiej podstawie chcesz oddać go na gwarancji? Wyłącza się, zawiesza czy co? Nie przyjmą Ci tego z powodu temperatur tak mi się wydaje gdyby naprawdę było za gorąco byłyby jakies oznaki albo by się wyłączał. Chyba ten model już tak ma ( http://laptopy.gadze...00-zl-test-cz-2 ). Proponuje użyć np OCCT i włączyć test procesora i grafiki tak po 30min. Jeśli laptop sie nie wyłączy, nie pokaże bluesreena to wydaje mi się że nie masz szans na gwarancje Edytowane 2 Marca 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2906 Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2013 Możliwe, że masz rację, bo przed chwilą widziałem też temat o tej samej przegrzewającej się karcie, ale nie było odpowiedzi. To nic spróbuje jeszcze z powietrzem i zobaczymy czy coś da. Dzieki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriian Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Mam ten sam model laptopa też od około pół roku. Jak chcesz to mogę rano sprawdzić jakie temperatury są u mnie (czy są podobne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2906 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Nie mam dokładnie takiego samego komputera jak ktoś dodał wcześniej, ale możesz sprawdzić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) ten laptop tak ma, jedyne co mozna zrobic to wyczyscic chłodzenie, zmienić paste na coś pokroju mx2, zmienic termopady, uzywac laptopa na podkladce chlodzacej Edytowane 4 Marca 2013 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...