Mardok Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Witam, Ojczulkowi zbliżają się "okrągłe urodziny" z tej okazji jako rodzina postanowiliśmy mu zafundować Laptopa o którym niejednokrotnie wspominał że by mu się przydał ;) Tak czy inaczej budżet ustaliliśmy na mniej więcej 2000zł i w tym przedziale cenowym na szybko wybrałem 3 kandydatów: www.agito.pl/laptop-dell-vostro-v2520-c0433125-2251-677616.html www.agito.pl/laptop-hp-pavilion-sleekbook-15-b010sw-c0w79ea-2251-681465.html www.agito.pl/laptop-samsung-np310e5c-np310e5c-u02pl-2251-653935.html Najlepsze parametry ma Samsung ale Dell wygląda na zdecydowanie lepiej wykonanego. Ojczulek komputera używa głownie do internetu, czasem jakiś tam swój program związany z mechaniką ale nic co by wymagało jakiejś mocnej karty graficznej. Jak zwykle jestem otwarty na wasze propozycje a samego zakupu muszę dokonać przed końcem marca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Moim zdaniem fajny do takich zastosowań jest Probook 4540s, jednak lekko wykracza poza twój budżet http://www.x-kom.pl/p/120287-notebook-laptop-15,6-hp-probook-4540s-i3-2370m-4gb-500-dvd-rw-torba.html http://www.x-kom.pl/p/121085-notebook-laptop-15,6-hp-probook-4540s-i5-2450m-4gb-750-dvd-rw-torba.html http://emobilne.pl/hp-probook-4540s-i33110m-156-hd-4gb500-dvdrw-win-pro-64-with-win-pro-lice-p-3340.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Dzięki za odpowiedź, pierwszy typ się nawet mieści w budżecie choć brak mu systemu operacyjnego. Jak nie znajdę nic podobnego z systemem w tej cenie to chyba się skuszę na takiego HP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 zaletą tego HP jest wykonanie i przyzwoity serwis, warto przemyśleć chociaż wszystko zależy od priorytetów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 I chyba właśnie tego HP kupię, niema nic lepszego w tej cenie no przynajmniej ja nie znalazłem :) Dzięki za info! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudimen Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Właśnie mam zamiar kupić laptop za ok. 2tys. Sprzęt i ceny tak szybko się zmieniają, że przeciętnemu użytkownikowi trudno być na bierząco. Wypatrzyłem taki model SAMSUNG NP350E7C z win8 za 2099. Może ktoś doradzi czy warto. Laptop ma być dla dzieciaków nie zamierzamy na nim grać w super nowe produkcje. Bateria też nie musi być bardzo wytrzymała bo pewnie więcej będzie działał na kablu. Ekran musi mieć 17'. Dobrze jeśli ktoś życzliwy znalazłby model na którym mógłbym zaoszczędzić i dokupić tzw. ubezpieczenie za ok. 300zł , kto ma dzieci od razu zrozumie dlaczego hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Właśnie mam zamiar kupić laptop za ok. 2tys. Sprzęt i ceny tak szybko się zmieniają, że przeciętnemu użytkownikowi trudno być na bierząco. Wypatrzyłem taki model SAMSUNG NP350E7C z win8 za 2099. Może ktoś doradzi czy warto. Laptop ma być dla dzieciaków nie zamierzamy na nim grać w super nowe produkcje. Bateria też nie musi być bardzo wytrzymała bo pewnie więcej będzie działał na kablu. Ekran musi mieć 17'. Dobrze jeśli ktoś życzliwy znalazłby model na którym mógłbym zaoszczędzić i dokupić tzw. ubezpieczenie za ok. 300zł , kto ma dzieci od razu zrozumie dlaczego hehe. Ten Samsung jest OK, ale ja byl wolal tego - http://allegro.pl/listing.php/search?category=491&sg=0&string=4740s&order=p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudimen Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Zdaje się, że chodzi o hp. Słyszałem, że te tańsze padają jak muchy ale z drugiej strony dużo osób się na nie decyduje, chyba że są to te droższe modele? Czy warto zaoszczędzić parę złociszy i zamiast i3 kupić dual core b980, będzie widać różnicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Serii ProBook nie musisz sie obawiac, to naprawde fajny sprzet. Generalnie do zadan ktore podales, to b980 spokojnie wystarczy, wiec jesli da sie go kupic z 300-400zl taniej, to mozesz smialo zrezygnowac z i3. Tak jak mowilem, Samsung jest OK, ale ten HP jeszcze lepszy, w wiekszosci z aluminium, a i matryce ma calkiem nienajgorszej jakosci porownujac do innych tanich matryc. Edytowane 18 Marca 2013 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...