michalmichal2808 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Internet musi być poprowadzony kablem czy przez wi-fi też może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Sam sprawdz, moze wykryje karte sieciowa, sprawdzi czy jest dostepny bios, jesli bedzie, to da opcje mozliwosc zassania i poprosi o zatwierdzenie wykonania operacji. Wiec najwyzej anulujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Kolejny BS z innym kodem ... http://zapodaj.net/aa5f8dd942bb4.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Gratulacje, robisz coś aby zwalczyć te BS czy liczysz na cud? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Ja tylko powiem, ze przez 4 lata nie widzialem tylu bluescreenow, co kolega zapodal. IMO to sie klasyfikuje do wymiany sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Zestaw zakupiony ze strony esc.pl , co ja mam niby zrobić ? Zaktualizowałem bios i przetestowałem kości w których nie znaleziono błędu. Podczas włączania PC słyszę 2 sygnały speakera co sygnalizuje błąd parzystości kości . Może ja mam coś źle ustawione na kościach , napięcie coś ? Może podkręcić kości , tylko jakie napięcie ustawić. Może to pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Powiem tylko, gdy Goodramowi parę lat temu wyszła wadliwa seria DDR3, memtest nie wykrywał błędów w ewidentnie niesprawnych modułach. Hyperpi walił błędami chyba na każdej niespranej kości. Dlatego radziłem test z tym programem na pojedynczych modułach. Zamiast podać jakie testy przeprowadziłeś, jakie sterowniki, biosy testowałeś chwalisz się kolejnymi BS. Próbowałeś zmieniać przewody, gniazda sata? Przewód zasilający HDD. Wszelkie rady ignorujesz, przynajmniej w temacie, zbywasz odpowiedzą robiłem, aktualne mimo, że potrafi się to mijać z prawdą. Nie masz absolutnie nikogo, od kogo mógłbyś pożyczyć inne pamięci, zasilacz? Poczytaj poradniki o oc na lga1155, zwróć uwagę w jakie napięcia się ingeruje aby ustabilizować sprzęt. Ustaw z palca te napięcia. Nie czekaj bezczynnie na kolejny BS. Sprawdź też bez tej karty wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zadzwoniłem do serwisu esc.pl w celu uzgodnienia warunków gwarancyjnych. Rozmawiając z serwisantem zaproponował mi abym zmienił Timingi i częstotliwość , twierdząc , że ten zabieg wyeliminuje BSOD'y. Już 4 dni i żadnego Blue Screena. Wiecie dlaczego kazał mi ustawić kości na : 1333MHz , 9-9-9-27 ,1.5V. ,skoro w instrukcji jest napisane:1600MHz ,9-9-9-24, 1.5V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Timingi pamieci CL9 @ 1600 są za ciasne. Spróbuj ustawić CL11 @ 1600 i zobacz czy nadal beda wystepowac bluescreeny. Odpal CPU-Z i zrob screena z zakladki Memory oraz SPD. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 CL11 czyli ustawic je na 11-11-11-30-2T i 1,5V. ?A może da sie je ustawić aby pracowały na wyższej częstotliwości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) ustaw je tak jak tam masz, czyli 11-11-11-30-2T i 1,5V Nie ustawiaj ich na wyzszej czestotliwosci, bo tylko zwiekszysz liczbe bluescreenow, nie wspominajac o tym, czy komputer odpali. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Czyli maksymalna częstotliwosc jaka moge miec to 1600? Ponoc one sie ladnie kreca do 2000MHz .. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ponoć masz bluescreeny na 1600 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 No mam., ale moze trzeba ustawic odpowiednie timingi i napiecie ? No mam., ale moze trzeba ustawic odpowiednie timingi i napiecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Szybsze ramy nic ci nie dadzą. Szczególnie w grach. Ty sie ciesz, że działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 No to co ... można powiedzieć że temat rozwiązany , 0 BSOD'ów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...