Slepotka Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 (edytowane) Witam, Kupiłem ze znajomym głośniki Edifier c2 PLUS do TV http://download.p4c...._12_pss_pol.pdf oraz laptopa. Aktualnie głośniki do telewizora są podłączone przez wyjście słuchawkowe dające dźwięk stereo, ale po przeczytaniu kilku tematów na forach mam wątpliwości co do jakości. Próbowałem, a raczej kolega podłączyć przez scarta, przez wyjścia audio L i R (dokupiłem kabel z 2xCHINCH-2xCHINCH) I NIC. Jeszcze jest digital audio out, ale jak dobrze pamiętam dołączony kabel (jack-2xchinch) nie pasował. Sprawdzę jutro;p Znalazłem np takie coś Najlepszym jakościowo rozwiązaniem jest puszczenie obrazu po componencie do tv.Natomiast audio z tv puścisz jedynie jeżeli TV posiada wyjście AUDIO OUT L,R (czerwony i biały czincz) podłączając do tak samo wyglądającego wejścia IN (AUX IN jak pisał kolega wyżej)w wieży (chyba koło wentylatora). jednak nie wiem jakiego kabla użyć, czy będzie działać, a co najważniejsze czy poprawi to jakośc dźwięku. Edytowane 4 Marca 2013 przez Slepotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Pytanie czy usłyszysz jakąś różnicę, ja aktualnie mam u siebie dźwięk z tv do głośników podpięty na światłowodzie i powiem że za dużej różnicy miedzy tym podłoczęniem a zwykłym "czincz tu czincz" nie odczówam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...