Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem ze znajomym głośniki Edifier c2 PLUSDołączona grafika do TV http://download.p4c...._12_pss_pol.pdf oraz laptopa. Aktualnie głośniki do telewizora są podłączone przez wyjście słuchawkowe dające dźwięk stereo, ale po przeczytaniu kilku tematów na forach mam wątpliwości co do jakości.

Próbowałem, a raczej kolega podłączyć przez scarta, przez wyjścia audio L i R (dokupiłem kabel z 2xCHINCH-2xCHINCH) I NIC. Jeszcze jest digital audio out, ale jak dobrze pamiętam dołączony kabel (jack-2xchinch) nie pasował. Sprawdzę jutro;p

Znalazłem np takie coś

Najlepszym jakościowo rozwiązaniem jest puszczenie obrazu po componencie do tv.Natomiast audio z tv puścisz jedynie jeżeli TV posiada wyjście AUDIO OUT L,R (czerwony i biały czincz) podłączając do tak samo wyglądającego wejścia IN (AUX IN jak pisał kolega wyżej)w wieży (chyba koło wentylatora).

jednak nie wiem jakiego kabla użyć, czy będzie działać, a co najważniejsze czy poprawi to jakośc dźwięku.

Edytowane przez Slepotka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy usłyszysz jakąś różnicę, ja aktualnie mam u siebie dźwięk z tv do głośników podpięty na światłowodzie i powiem że za dużej różnicy miedzy tym podłoczęniem a zwykłym "czincz tu czincz" nie odczówam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi