Adasi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Cześć, właśnie zmieniam platforme z 775 na 1155. Mam bardzo fajny i dość skomplikowany zestaw wc (chłodnica na dworze ;) ), przy zmianie platformy nie chciałbym z niego rezygnować. Frost 2 Duo stworzony przez Realitynet (pamięta ktoś jeszcze te czasy ? :D ) najprawdopodobniej nie przypasi na 1155. Może ktoś ma jakieś doświadczenie? A może ktoś ma template np z photoshopa lub corela socketów LGA775 i 1155? To bym sam sobie coś ładnego spłodził. Szkoda mi zmieniać na prawdę dobrego bloku i rozmontowywać całości chłodzenia bo to jest kupa roboty w moim przypadku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 jak chcesz to zapytam się ludzi... może ktoś ma wiem, że na i7 920 śmigało u kogoś //Pozdr Samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 O jakbyś zorganizował to chętnie postawie dużego browara :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Niektóre płyty asrocka pod 1155 mają dodatkowe otwory montażowe pod chłodzenie z 775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Tak wiem, ale te płyty są poza zasięgiem cenowym (w sensie nie chce tyle wydawać). Już zamówiłem Gigabyte'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Jakie jest mocowanie w tym bloczku? W zeszłym tygodniu przerabiałem Prison V2 na 1156, rozpiłowałem otwory pod 775 o ok. 2mm i wszystko pasuje pięknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) Nie jest to piękna fota, ale wiadomo o co chodzi: Na blok jest taka przykręcana nakładka metalowa. To była taka uniwersalna zapinka do s478 s775 i chyba jakiś tam AMD. Nie pamiętam już dokładnie. Dobrze by było coś identycznego spłodzić pod 1155. Edytowane 5 Marca 2013 przez Adasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Qrchak dobrze pisze. Wystarczy rozpiłować otwory 775. Różnica rozstawu pomiędzy 775, a 1155 jest bardzo mała. 1155 jest jedynie minimalnie szersze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 J.w., ja tak przerobiłem raz mocowanie od Heatkillera. Możesz mieć jedyne problemy, jeśli masz backplate i ma on otwory gwintowane, wtedy pozostaje albo je rozwiercić i zastosować za nim nakrętki, albo wymienić na taki pod 1155. A co do frosta 2 duo, to jeszcze pamięta się czasy pierwszego frosta i uriela. :P Był też taki moment, że najwydajniejszy blok na świecie pochodził właśnie z Polski (X3M). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) O no właśnie nie mogłem doszukać się rozmiarów. Skoro różnice są minimalne to powinno udać się rozpiłować Czy otwory w 1155 są po prostu szerzej? Czy może wyżej? Po skosie? Backplate'a żadnego nie mam (o ile mnie pamieć nie zawodzi...). Jutro teoretycznie odbieram sprzęt od Moreli. Zdam relacje jak to się potoczy Edytowane 5 Marca 2013 przez Adasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) http://hw-lab.com/lga-1155-and-lga-1156-share-the-same-screw-hole-design.html LGA 775 strona 110 http://www.intel.com/content/www/us/en/intelligent-systems/mccreary/core2-duo-e8000-e7000-pentium-e5000-thermal-guide.html?wapkw=lga+775+thermal++guide Edytowane 5 Marca 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Czy otwory w 1155 są po prostu szerzej? Czy może wyżej? Po skosie? W obu otwory masz jak na planie kwadratu, w 1155/56 przekątna jest tylko o 2-3mm większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Znajomemu zamontowalem Frosta 2 (nie duo) na 1155 z 2500K. Obie zapinki po przekatnej tylko na 1 srube/blacha, tak samo mocowanie do plyty. Trzyma sie, dziala. Rozwiazanie prowizoryczne i tymczasowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 No to masz praktycznie takie samo mocowanie jak ja ;) Rozpiłuj po 2mm każdy otworek pod skosem 45 stopni na zewnątrz i po problemie, możesz też rozwiercić otworki i dać podkładkę, będzie szybciej, ale zrobią się duże otwory ;) Backplate w niczym nie przeszkadza, ja kupiłem płytę z backplatem i przykręciłem tam śruby bez sprężyn itp kombinacji, oczywiście po rozpiłowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Nie jest to piękna fota, ale wiadomo o co chodzi:(...) Ten układ tak pracuje? 3/4 płyn w bloku, 1/4 powietrze? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 (edytowane) http://hw-lab.com/lg...ole-design.html LGA 775 strona 110 http://www.intel.com... thermal guide Dobre linki, fenks No i gitara Myślałem, że to jest jakaś na prawdę znaczna różnica. Jeśli pare mm to porozwiercam otwory i powinno dać radę. Jutro postaram się to wszystko poskładać i wrzucę fotę. Dzięki Ten układ tak pracuje? 3/4 płyn w bloku, 1/4 powietrze? Na szybko musiałem fullcovera odczepić ze spalonego gtx285. Na te kilka dni nie chciało mi się bawić z odpowietrzaniem. Także tak, tak pracuje. Temp procka to i tak max 20 stopni w normalnym użytkowaniu przy obecnych temp na dworze (bez włączonych wiatraków na chłodnicy) Edytowane 5 Marca 2013 przez Adasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Ok, dzięki chopy :) Rozwierciłem nieco otwory i jest malina. Tylko ten program od gigabyte'a to chyba ściemnia mocno. Wg EasyTune czy jako to się tam nazywa, w idlu (utorrent, firefox, pare innych programów których używam) mój procek ma ~6 stopni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Ten układ tak pracuje? 3/4 płyn w bloku, 1/4 powietrze? Frost 3 Duo, ktory jeszcze do niedawna chlodzil u mnie Phenoma X6, mial tendencje do lapania babla powietrza bez mozliwosci samoodpowietrzenia. Widocznie odziedziczyl to po przodkach. Nie mowie, ze winny byl blok sam w sobie, ale wymiana bloku (i niczego wiecej) na Supreme HF skutecznie usunela ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...