bialyikar Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Chciał bym wymienić swoją grafikę na jakiś nowszy model i chciałem się upewnić co do kwestji zaśilacza. Obecnie posiadam GF 7900GS. Nie obsługuje ona Linuksowej wersji śilnika Source (chodzi o ten problem), więc chciał bym ją wymienić na coś nowszego, najlepiej w cenie do 100zł. Myślałem o jakiejś karcie z rodziny 8800, ale jestem otwarty na sugestie. Jesli chodzi o zaśilacz, to sprawa wygląda następująco: mam BQT L7-430W, ktory zaśila: Phenome x2 955 4xkość ramu 3xhdd 2xnagrywarka dvd karta TV Karta muzyczna Grafika GF 7900GS tablet graficzny / myszka / klawiatura... Nic nie jest kręcone. Nie wiem, czy wymiana karty za bardzo nie obciąży zaśilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) zasilacz ma duży zapas mocy, aczkolwiek do 100zł cięzko coś polecić. może r3850? chociaż osobiscie odkladalbym na cos nowszego 6670/7750... można jeszcze wspomnieć o 9600gt Edytowane 6 Marca 2013 przez Yogi311 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Jak linux to omijamy Amd/ati.Seria 8800 tez odpada - za duzo piekarnikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyikar Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 @Yogi311 dał mi odpowiedź na moje pytanie. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyikar Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Trochę odświeżę temat. Czy zasilacz BQT L7-430W wystarczy do GF 460 GTX 1024? Reszta konfiguracji nie zmieniła się za bardzo. Phenome x2 955 4xram 3xhdd 2xnagrywarka dvd karta TV Karta muzyczna tablet graficzny / myszka / klawiatura... Nic nie jest kręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Ta karta ma TDP około 160W, zasilacz ma linie 12V łącznie na 360W, do tego jak każdy BQ ma tu pewien zapas, zatem ten zasilacz wystarczy w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Ta karta ma dwa złącza zasilaniowe na sobie. Twój zasilacz ma tylko jeden taki kabel. Musisz sprawdzić, czy z kartą będzie przejścówka Molex -> PCIE 6pin. Najczęściej jest to połączenie z 2 molexów na jeden PCI-E. Ponieważ masz jeszcze 3 dyski i 2 nagrywarki to nie unikniesz dodatkowych przejściówek rozdzielających i zaczyna się gąszcz kabli. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...