joorvishoon Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Witam Mam wątpliwość licencyjną. Jest sobie pewna libka, której chciałbym użyć w swoim programie. Libka ma licencję LGPL więc raczej tutaj nie ma problemu. Ale ta libka korzysta w środku z innej libki, która ma już licencję Affero GPL. Z tego co się orientuję to Affero już jest mniej fajna, jeśli planuję nie uwalniać źródeł mojego programu szerokiej publiczności (sam program ma charakter raczej komercyjny). Mam poważną wątpliwość, czy używając tej pierwszej libki (LGPL), opakowującej tę drugą (Affero) nie biorę sobie na głowę wszystkich właściwości Affero? Ktoś mógłby mi naświetlić. Żeby było konkretniej - chodzi o bibliotekę Flying Saucer, która korzysta w środku z biblioteki iText. A iText do zastosowań komercyjnych jest płatny i to grubo. Proszę o poradę, sprawa jest pilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Flying Saucer korzysta z iTexta w wersji 2.1.7 a on jest inaczej licencjonowany i byl zgodnie z linkiem poniżej ostatnim itextem nie opartym o AGPL http://stackoverflow...hat-is-not-agpl Edytowane 9 Marca 2013 przez Wolan 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...