Skocz do zawartości
makak_

Linksys WAG200G - problem z wifi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pojawił mi się problem z routerem. Wszystko było ok wcześniej ale od jakiś 2 tyg. mam problem z połączeniem z wifi. Po jakimś czasie nie mogę się połączyć z routerem i dopiero reset przywraca połączenie. Przez kabel wszystko jest ok, ale już tablet nie może się połączyć, chociaż pokazuje sieć dostępną i dobry sygnał. Tyle, że nie może się połączyć, dopiero po resecie się udaje. Spotkał się ktoś z czymś takim? Czy router dokonuje żywota (ma już chyba z 4-5 lat)?

pozdrawiam,

m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam router zakupiony w 2008r i od tej pory nie wyłączany .Jak narazie nic się nie dzieje aczkolwiek z wi-fi sygnał mam jakby słabszy bo w miejscach odleglejszych ( dom sąsiada )gdzie kiedyś łapał bez problemu teraz jest słaby albo wcale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna rzecz. Mam wrażenie, że jakość połączenia (również kablowego) "fruwa". Sprawdzam na speedtescie, jest 7-8Mb/s/ping:40ms a za chwilę, strony ładują się jak z modemu. Teraz jest ok, ale regularnie zauważam od jakiegoś czasu takie mocne spowolnienia. Dzwoniłem do orange (mam neostrade) ale twierdzą, że u nich wszystko jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nad tym zastanawiałem. Ale dziś zaczęło mi zrywać regularnie połączenie, więc zadzwoniłem po serwis. Przyjechali i chyba jednak jest coś po ich stronie. Jutro mają działać dalej, więc mam nadzieję, że wszystko już będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi