zakuman Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Witam windows wykrywa mi problem z dyskiem dysk to samssung hd502hj 500GB, caly problem polega na tym ze w HD tune 2.55 mowi ze dysk jest 100% ok, w zakladce health, niema zadnego errora. Niewiem jak to odczytywac bo oni powodu nei podaja, przy opcji sprawdzania bad sectorow tez jest OK przy szybkim skanie, moge sprobowac robic wolny jak cos. Edytowane 10 Marca 2013 przez zakuman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Przede wszystkim zacznij od najnowszej wersji HDTune a nie tego starocia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Zmień kabel od dysku na inny, dociśnij wtyczkę zasilającą i obserwuj, czy parametr "Ultra DMA CRC" rośnie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakuman Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 hm przepialem na inny kabel, zasilajacego niestety innego nie mam wiec tylko lekko dopchnalem, niestety znow pojawil sie komunikat. (po 1 dniu bo wasze propozycje zastosowalem od razu) HD tune tym co ja uzywam nie wykrywa problemu, co robic? uzyc innego czy co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 zobacz dane w CrystalDisk Info, bo HD Tune niestety jest bardzo specyficzny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...