budyn112 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Witam, Brat poprosił mnie ostatnio o zrobienie formata w jego starym laptopie. Windows na nowo zainstalowany, sterowniki i tak dalej. Chcę połączyć się routerem i wyskakuje mi komunikat : Nie można połączyć się z preferowaną siecią bezprzewodową!. Dodam, że przed formatem wszystko działało ok! Aha, na kablu internet normalnie śmiga. Jak to ogarnąć? Z góry dzięki za pomoc! :) Witam, Brat poprosił mnie ostatnio o zrobienie formata w jego starym laptopie. Windows na nowo zainstalowany, sterowniki i tak dalej. Chcę połączyć się routerem i wyskakuje mi komunikat : Nie można połączyć się z preferowaną siecią bezprzewodową!. Dodam, że przed formatem wszystko działało ok! Aha, na kablu internet normalnie śmiga. Jak to ogarnąć? Z góry dzięki za pomoc! Aha, model który podałem w temacie, to karta sieci bezprzewodowej na której chcę się połączyć! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Sieć, prawdopodobine jest zabezpieczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budyn112 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Jest zabezpieczona. Wpisuję dobrze hasło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Daj screen-a z ipconfig /all kiedy łączysz się bezprzewodowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budyn112 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Kurcze. Dlaczego po wpisaniu do "Uruchom" od razu znika mi okienko z informacjami? :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Pierwsza komenda cmd potem w konsoli ipconfig /all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budyn112 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Ok. http://imageshack.us/photo/my-images/833/aheas.png/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Wygląda na wyłączoną kartę bezprzewodową - daj screen-a z menadżera urządzęń, rozwiń zakładkę karty sieciowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budyn112 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Chyba jest załączona. http://imageshack.us/photo/my-images/560/tplink.png/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Co to za wersja XP-eka? Ma Service Pack 3? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budyn112 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Jest tylko SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Jeżeli masz WPA2 na zabezpieczeniu to już masz przyczynę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budyn112 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Okej, to pobieram już SP2 :) Zobaczymy, czy będzie działać. Jak na razie dzięki wielkie za pomoc! Jesteś wielki! :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Musisz pobrać SP3 ;) Jak na razie dzięki wielkie za pomoc! Jesteś wielki! )No i bez przesady, to są tylko podstawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budyn112 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Znaczy SP3, dobrze myślałem, źle napisałem. ; ) Podstawy podstawami, ale tego nie wiedziałem :) Jeszcze raz dzięki! ;) Działa mistrzu! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...