Zulik Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Witam - karta graficzna jest w lsmod - i sie nazywa i810_audio i ac97_codec w lsmod znajduja sie jeszcze wpisy od muzyki znajdujacej sie na Tunerze TV i teraz - odpalam mpg321 nazwapliku.mp3 i [gluteus maximus] :( nie gra :( w modules.conf wpisalem alias sound i810_audio co moge jeszcze zrobic ? z tym dzwiekiem ? a moze powinienem uzyc opcji szukaj : :?: :idea: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ha ! wydaje sie prosta sprawa ! moje linie z dmesg btaudio: driver version 0.7 loaded [digital+analog] btaudio: Bt878 (rev 17) at 01:09.1, irq: 5, latency: 32, mmio: 0xdc001000 btaudio: using card config "default" btaudio: registered device dsp0 [digital] btaudio: registered device dsp1 [analog] btaudio: registered device mixer0 i810: NVIDIA nForce Audio found at IO 0xd800 and 0xd400, IRQ 7 i810_audio: Audio Controller supports 6 channels. ac97_codec: AC97 Audio codec, id: 0x414c:0x4720 (Unknown) i810_audio: AC'97 codec 0, new EID value = 0x05c7 i810_audio: AC'97 codec 0, DAC map configured, total channels = 6 NVIDIA n Force Audio jest moją muzyczną kartą za którą odpala modul i810_audio i tak mi sie wydaje ze ten btaudio kradnie mi moje dsp - czym kolwiek to jest wiem ze to jest cos waznego od dzwieku :) mam racje ? :) jak zrobic zeby btaudio mi tego nie kradlo :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 juz chyba wiem :) Trzeba w /etc/modules.conf zrobić 2 rzeczy: a) zmienić kolejność ładowania kart B) podmienić numery kart (sound-slot-x, sound-service-x-0 ...) jak przyjde do domku to sobie zrobie :) nie rozumiem tego punktu B) :(( mam w modules.conf wpis alias sound-slot-0 i810_audio ale sound-service-x-0 ?? co to :( ? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 coz narazie poradzilem sobie w ten sposob ze - wpisalem alias btaudio off w modules.conf ! nie wiem tylko czy bede miec dzwiek w Tunerze TV ale co tam i tak narazie nie umiem go obluzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...