kopek007 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Witam ! Po przeczytaniu połowy Internetu, a może i całego zakupiłem 3570k i okazyjnie Asrocka Z77 Extreme6. Ze starego kompa została mi grafika Asus GTX460 1GB oraz RAM 2 x 4GB ADATA PC3-10600. I tu pierwsze pytanie, czy jest sens go zmieniać ? Z tego co widzę szybka pamięć jest dosyć droga, więc jeśli ma uzyskać przyrost rzędu 5% to zrezygnuje. Drugie pytanie dotyczy chłodzenia: po przeczytaniu testów padło na Macho HR-02 ale wymiary mnie zabiły. Moja obudowa to CoolerMaster ATCS ATC-201 Więc raczej żadne wydajne chłodzenie mi tutaj nie wejdzie (ok. 135 mm wysokości max) Chyba że jest jakieś o którym nie wiem. Mam jeszcze CoolerMaster Cosmos ale ta ze względu na kosmiczny rozmiar idzie na aukcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M671 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 3570K - będzie OC będzie OC - musi być chłodzenie Chłodzenie - szeroka obudowa. Na 135 mm będzie ciężko znaleźć cokolwiek. Fortis ma 131. Fortis mógłby wejść, jest dość dobrym chłodzeniem nawet i do OC ale nie będzie miał wydajności takiej jak Macho bądź lepsze (Silver Arrow, DH-14, Dark Rock Pro 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Te 135mm to pomierzone dokładnie? Wydaje mi się, że powinno być więcej. Fortis ma 153mm wysokości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopek007 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Na pewno nie ma więcej niż 14 cm od podstawy procesora do końca obudowy. Już zdecydowałem się na wymianę obudowy, ale do tego czasu będę miał otwarty bok. Myślałem o Macho ze względu na parametr cena/wydajność. Chyba że naprawdę warto do czegoś dołożyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...