Skocz do zawartości
Bushido

DELL 1558 zaskakująco niskie wyniki 3Dmark06

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

1. Moi Drodzy. 3dmark06 na rozdzielczości 1280x1024 pokazał mi tylko 3760 punktów (wersja basic). Muszę zapytać, czy to nie jest zaniżony wynik?

2. System jako wydajność w Aero pokazuje mi 3.3. Podczas gdy w testach podobnych delli w internecie (ale na hd4570!) pokazuje 4.9.

3. 3dmark wykrywa moja kartę graficzną jako hd5450(?). I daje wiadomośc że są nieadekwatne sterowniki.

Dokładniejsze wyniki: SM2.0 1267, HDR/SM3.0 1504, CPU score 2923

Sprzęt:

i7 Q720 1.6GHz

6gb ram ddr3 1333(?)

Radek hd5470

dysk ata 500gb

matryca hd

windows pro 7 64bit

To by była kwestia zasadnicza.

Oddzielną sprawą jest to że raz dziennie jak nie częściej komputer się wykrzacza przy dużym obciążeniu karty graficznej - ale o tym za chwilę.

Deser:

Po przeinstalowaniu systemu nie da się napisać ć. Z pozostałymi znakami: ż, ź, ą, ę, ó nie ma żadnego problemu. Ma ktoś jakiś pomysł? Dołączona grafika.

Edytowane przez Bushido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z domowników ma identyko lapka, tylko z 4GB RAM - ogólnie rzecz biorąc jego prędkość działania [gluteus maximus] nie urywa, nawet z SSD.

http://www.3dmark.com/3dm06/17181837 - patrząc na to, to Twój wynik jest jak najbardziej w normie Dołączona grafika

+ Windows Experience Index

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperaturki grafiki i procesora w maksymalnym katowaniu (tf2 na max detalach hd) 89-102 st.

@Yogi311, jak wyłączyć powerplaya?

[edit]

Proszę mnie poprawić o ile się mylę. Wąskim gardłem komputera jest karta graficzna. Więc równie dobrze mógłbym mieć c2d 2.0 i 2gb ramu?

Edytowane przez Bushido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o ATI Mobility Radeon HD 5470 to wynik w 3DMark06 masz prawidłowy i całkiem dobry, różnice zależą od sterowników. Ja na swoim laptopie Compal KHLB2 z P8600 2x2,4 Ghz i ATI Mobility Radeon HD 4650 780/1800 robię ok 8300 pkt. Windows 8 x64 zawsze ocenia grafikę na 6,7. Może spróbuj z modowanymi sterownikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi