MieczySław Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Producenci programów urzywają coraz trudniejszych do złamania zabezpieczeńprzed kopiowaniem. Z kolei wolno nam zgodnie z przepisami zrobić jedną kopię do własnego urzytku. Możliwe że był już taki temat ale czas nie stoi w miejscu. Poradzcie proszę jaki program do kopiowania jest najlepszy i jak łamać kody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Stary takiego stafu jest sporo np: Clode CD , CloneXXL, Cd profiler . Efekt nie zawsze może być taki jak oczekiwałeś. Trzeba też sporo cierpliwości>>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczySław Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Mam już zainstalowane te programy. Lecz mam problem tego typu,że mając tylko nagrywarkę CD (która pracuje rórnież jako odtważacz) te programy instalują mi dwa dyski. Prubowałem zmieniać kolejność-NajpierwClonyXXL o później CloneCD i odwrotnie.Wgrywałem również Profiler. Nie wiem czy kolejność ma jakieś znaczenie , a najważniejsze czy nie muszą być one w jednym folderze a jeśli tak to w jakim. Pomóżcie proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Polecam takze Alcohol 120%. Jezeli chcesz robic backupy swoich plyt - najlepiej jakbys zaopatrzyl sie w CD-ROM z opcja Szybkiego Omijania Blednych Sektorow (Fast Error Skip). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 polecam badrzo dobra stronę o nagrywaniu płyt: http://www.cdrinfo.pl jest też przydatna książka: ABC nagrywania plyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczySław Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Bardzo chciałbym pozostać przy ClonyXXl , CloneCD i Profiler tylko chodzi mi o sposób konfiguracji. Jaka kolejność jak już pisałem wyżej. Oczywiście jestem otwarty na każdą inną konfigurację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 1 jaką masz nagrywarkę 2 co chcesz kopiować 3 clone CD jest odpowiedni 4 poczytaj na http://www.cdrinfo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczySław Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Mam nagrywarkę LITEON E-IDE CD-RW LIT E-ON CTR-522463 CD-RW LITEON 52/24/52 System WIN98 wydanie drugie. Mam NERO CLONY XXL CLONECD PROFILER ALKOHOL 120 % Chciałbym slonfigurować zestaw do łamania kodów. Powtarzam: chodzi mi o kolejność instalacji i sposób konfiguracji. Wszelkie instrukcje nawet te na zaproponowanej mi stronie o nagrywaniu są dla mnie mało łopatologiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 To kolejno: 1. instalujesz standardowo Clone CD, Clony XXL, Profiler 2. Do nagrywarki wkładasz płytkę z grą lub softem i uruchamiasz Clony XXL, dajesz skanuj CD i liczysz czaszki (żartuję) 3. Spisujesz dokładnie nazwę zabezpieczenia, zamykasz Clony XXL i uruchamiasz Profilera 4. W okienku rozwijasz listę i odnajdujesz odpowiednik, po tych czynnościach naciskasz "uruchom Clone CD" 5. W oknie odczytu płyty wybierasz typ "CD Profiler" i dalej już zgodnie z sumieniem. 6. Po ukończeniu odczytu (uwaga to może trwać bardzo długo, np. przy Safe Disc 2.5...) program sam poprosi o włożenie czystej płyty. 7. Szybkości i parametry ustawi Profiler, więc główka spokojna - piwko i relaks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 na podanej stronie poczytaj o typach zabezpieczeń. W przegrywaniu zabezpieczonych nie tyle chodzi o łamanie zbezpieczeń co o ich przegranie ( :D ) lub omijanie. większość nowych nagrywarek ( piraciarek) bez problemu radzi sobie z większością zabezpieczeń bez specjalnych ustawień. na cdrinfo mozna przeczytać co do jakich zabezpieczeń jest wymagane. Przedmówca podał dokładny przepis, ale jeszcze ściągnij i zainstaluj ( :wink: ) sterowniki Adaptec ASPI - bardzo potrzebne http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid.ph...p?id=1191035445 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczySław Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Dziękuję Wam Panowie jesteście WIELCY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Dziękuję Wam Panowie jesteście WIELCY. Ale miło połechtał....... ale przesadzasz chyba odrobinkę!!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...