michalmichal2808 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Witam. Oto specyfikacja komputera : http://zapodaj.net/906f6ae98991d.png.html ,lecz z monitorem : http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=47872 . Win 7 professional. Po włączeniu PC monitor przechodzi w tryb oszczędzania. Wcześniej pomagały resety , teraz nawet to nie działa . Monitor podłączony d-sub , dvi nic to nie zmienia . Nie wiem co mam zrobić . Nie wiem czy to ma jakiś związek ale komputer miał ostatnio BS : http://forum.purepc.pl/topic/351531-czeste-blue-screeny/ . Wiecie jak wyłączyć ten tryb oszczędzania ? Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 (edytowane) Próbowałeś skorzystać z instrukcji monitora? Szukałeś opcji w menu monitora? Edit: @AragornPL, faktycznie, może chodzić o to, że monitor nie wychodzi ze stanu uśpienia. Edytowane 11 Marca 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Ekhm... pytanie najbardziej podstawowe: czy aby komputer (baza; pudło) sam w sobie nie zawodzi? Próbowałeś podłączać inny monitor doń, lub też inny komputer do monitora? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Jeśli podąłczamy monitor przez gniazdo D-sub to trzeba po uruchomieniu zainstalować Digital monitor (panel sterowania-dodaj sprzęt-wybierz sprzęt z listy -na ktorej jest już Analog Monitor instalujemy Digital Monitor ) Następnie trzeba ustawić go jako monitor główny (prawym na pulpit i we właściwościach ustawiamy Ekran na -Digital Monitor i zaznaczamy zakładkę -użyj tego monitora jako urządzenia głównego) Następnie wystarczy przełączyć sygnał z RGB na DVI (oczywiście mając podpięty kabelek DVI) i wszystko działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Kiedy komputer jest wyłączony a w listwie włączę napięcie to monitor dalej jest w trybie oszczędzania . Nawet reset nie pomaga. Muszę 2 ekran podłączyć i włączyć ustawienia fabryczne w biosie, albo wgrać inny system , albo ... ? Macie pomysły co z tym zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Przed chwilą kiedy włączałem PC monitor nawet nie chciał się włączyć. Nie był podpięty do PC . Wciskam przycisk zasilania , dioda świeci i gaśnie, i tak cały czas . I nagle kiedy chciałem podpiąć monitor pod lapka , na monitorze było napisane "brak sygnału " Podpiąłem go do PC i działa. Wiecie o co tutaj chodzi? Chyba monitor trzeba wysłać do serwisu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Ja bym obstawiał zasilacz do monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichal2808 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 To nie to ma ktoś inny pomysł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...