Hooker Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 mobo : gigabyte 870 usb 3 cpu : Amd phenom II x4 965 BE box gpu : gigabyte gtx 670 oc ram : 2x2 2x2 kingston hyperx 1600 psu : ocz stealthxstream 2 ( 800 albo 850w ) otóz , 3 dni temu stalem sie posiadaczem nowej ww gpu i chce aby wpełni rozwineła skrzydła na tej procy . Pytanie brzmi : jakie chłodzenie polecacie, morele.net polecili mi fere za 90 zl , lecz jest to lepszy zamiennik boxowego chłodzenia i na dłuższą mete nie nadaje sie do OC , moc jaka mnie interesuje to minimalnie 4.0 ghz. zastanawiam się nad thermalight hr 02 MACHO, jaką moc na nim mogę wycisnąc z temperaturą która nie sparaliżuje mojego peceta ? btw. na chłodzenie mogę przeznaczyć 150-170 zl . Czy za tą cene znajde coś dobrego ? czy lepszym wyborem bedzie odłozenie paru stówek i inwestycja w ciecz ? Z góry przepraszam jezeli wkradł się jakiś błąd lub skladnia jest nie zrozumiala , wróciłem z roboty i jest prawie 5 a.m :) ( jeśli zły dział prosze o przeniesienie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Fortis + zmiana wentyla jesli ma byc ciszej (kwestia gustu). Wysoko sobie stawiasz minimum oc na tym procku ;) to sa okolice max na powietrzu. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hooker Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) nie ma być cicho tylko wydajnie . chodzi ci o to SilentiumPC Fortis HE1225 // bd mógł zamontować 2 wentyle do tego ? tzn z drugiej strony ? da rade ? Edytowane 12 Marca 2013 przez Hooker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Da tylko pytanie po co? Zbijesz góra 1-2 stopnie. Lepiej drugi wentyl zainstalować w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...