xmaartenx Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Witam, pytanie być może banalne, ale nie znam się zbyt dobrze, a nie chcę nic zepsuć. Otóż mam problem z włączeniem wentylatorów wbudowanych do obudowy SilentiumPC Gladius m40. Co powinienem zrobić, żeby wiatraczki działały? Domyślam się, że to proste, ale nic nie przychodzi mi do głowy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Podłączyć je do płyty głównej? (złącza SYS_FAN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaartenx Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 tak, tylko, że po podłączeniu jednego wiatraczka nie można regulować jego obrotów na panelu przednim, a w dwóch przednich przewód nie sięga do żadnego gniazda sys_fan .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Przewody nie są jakoś spięte za tacką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaartenx Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 nie, właśnie nie da się ich bardziej wyciągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rademenes Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 W tej obudowie wentylatory dostają zasilanie przez molex z zasilacza, masz przecież regulator obrotów low-high więc nie musisz podłączać do płyty głównej. Nic nie wyciągaj na siłę tylko się rozejrzyj za niepodłączoną wtyczką 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...