v0yt33 Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Witajcie. Wiem że w temacie niżej kolega pyta o wentyle do Mugena2, ale ja nie uzyskałem satysfakcjonującej odpowiedzi. Posiadam i7 2700k. Na bank będę chciał go podkręcić (jeszcze nie wiem do ilu, nie musi być extreme). No i teraz zasadnicze pytanie. Posiadam Mugen 2 rev.B ze stockowym wentylem (Scythe Slipstream 1200 bodajże). Czy wyrzucić ten wentyl na obudowe a zastosować inny wentyl, czy może sprzedać Mugena i kupić Macho HR-02? Jeśli chciałbym zmieniać wiatrak, to na jaki? Ma być baaardzo wydajnie, ale też nie odrzutowiec (liczę się z obrotmami na poziomie 1500-1850 w stresie). Oczywiście z PWM bo chciałbym, że by mi to komp regulował. Moje typy to: Silverstone SST-AP121 beQuiet Shadow Wings 120mm Enermax UCTB12 Noiseblocker XLP chyba. Może Thermalright TY-141 jak od Macho? Nie patrzę aż tak na cenę (0-70 PLN gdzieś), no ale czy wtedy nie lepiej zpechnąć Mugena i kupić Macho? Po prostu chciałbym mieć spokojne 70-75 w stresie ( z pastą MX-2). Już głupieję od wentyli.....ma być wydajnie Edytowane 14 Marca 2013 przez v0yt33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...