Pablo Hudinii Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Koledzy właśnie wymieniam chłodzenie mojego procesora i5 @ 4,8Ghz i przechodzę z Scythe Ninja 3 na Be Quiet! Dark Rock PRO 2 i zastanawiam się jaką pastę zastosować: Silver 5 czy tą z zestawu Dark Rock PRO 2?? Z silver 5 byłem zawsze bardzo zadowolony a jakości pasty Be Quiet nie znam. Proszę o pomoc Doszukałem się informacji że paste którą dadaje Be Quiet to prawdopodobnie : Dow Coming TC 5121 jednak nie doszukałem się więcej informacji Edytowane 15 Marca 2013 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Arctic Silver 5 to dziś tylko przeciętna pasta...Znacznie lepiej jest wziąć Arctic MX-2 lub Zalman STG2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RichardRahl Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 @COOLINGpl Zalman STG2 ciężko się nakłada. @PabloHudinii Proponowałbym uzyć Arctic MX-2.Na chwilę obecną jest to jedna z najwydajniejszych i nigdy nie wysycha. Unikaj jak ognia tanich,chińskich "wynalazków" typu Spire itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) MX-2 wysycha całkiem ładnie wręcz potrafi się już wałkować przy nakładaniu jak za dużo razy przeciągniemy "szpachelką" - więc zalecam nie rozsmarowywanie jej. AS5 znacznie wygodniej się nakładało, ale w obecnych cenach nie warto się nią interesować. Z resztą jeszcze nie trafiłem pasty która nie wysycha - co roku wymieniam ją na pasywnym nF4 ultra który pracuje w temp. ~80*C 24/7, przerobiłem już "H"*, AS5, ceramique, MX1, MX2, STG1 i ostatnio spowrotem MX2 - która jest najtańsza (~10zł) - wszystkie trzeba było skrobać nie znaczy to oczywiście że tak zeschnięta pasta nie spełnia swojej funkcji - wymieniam je tylko na wszelki wypadek w ramach konserwacji w firmie :) *H-> ta nie wyschła - wypłynęła cała na bok ;p na rdzeniu został tylko przeźroczysty nalot Edytowane 25 Marca 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...