Markus1 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Witam Koledzy mam śmieszny problem. Mianowicie zapewne zauważyli niektórzy, że windows 8 nawet jeśli nie posiadamy driverów to sam po sieci zainstaluje sobie driver z grafiki. Nawet w sumie nie wiem którą wersję. W każdym razie teraz jest mały problem jak np poprawnie zdeinstalować i zainstalować nowe catalisty. W moim drugim komputerze z windows 7 robię tak: 1. ściągam driver ze stronki nvidia (najlepiej whql) 2. wyłaczam przewód od sieci 3. wyinstalowuję poprzedni driver nvidia wraz ze sterami physx. 4. ponownie załączam komputer jeśli deinstalator woła że ma taką potrzebę 5. włączam driver swepera i usuwam zbędne klucze rejestru/restart 6. instaluję nowy sterownik 7. włączam lan Do tej pory ta procedura dawała radę przy każdym sterowniku. Ponieważ jednak na moim komputerze z windows 8 mam od wczoraj R7970 zupełnie nie wiem jak bezpiecznie i pewnie wyinstalować i zainstalować nowe stery. - W windows 8 także driver jest ściągany automatycznie z sieci czy muszę także odłaczać lan? - Czy powinienem czymś usuwać zbędne klucze rejestru? - Czy driver sweper działa poprawnie na win8? Prosze o info jak z tymi catalistami bo do tej pory od ati to instaluję tylko stery do płyty głównej. Edytowane 15 Marca 2013 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/catalyst-uninstall-utility.aspx - dziala poprawnie rowniez z Windows 8. Sterowniki z systemu nie maja znaczenia. Instalujac potem caly pakiet Catalysta i tak zostana zastapione. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 dzieki za pomoc, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...