MAGIC Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 mam pytanie czy istnieje możliwość podłączenia do swicza zew. karty sieciowej radiowej o zasięgu około 100m (czy wogule taka karta jest) a do kompa normalną wewnętrzną bo na osiedlu pare osób zrobiło sobie sieć i mają jeszcze welne miejsce tylko w tym problem że ja mieszkam na drugiej ulicy i kablem to by było ze 150m i trzeba by przeciągać przez podwórka co raczej nie wypali a kabel i tak nie jest tani, a dom kolegi co u niego jest swicz widać z mojego okna czyli bez przeszkód tylko czy jest karta zew. którę można podłączyć od swicza HELP !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Do switcha podłącza sie tzw Acces Point i do niego można jakiers 15 zwykłych sieciówek.... ale taka impreza to około 1k albo lepiej kabel napewno yańszy będzie... o transferze nie wspominając... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarq Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Są też anteny kierunkowe, takie śmieszne paraboliczne, w kolorystyce "Polsat Cyfrowy" ;]. Ludzie to wyprzedają, bo przesiadają się na Neo'nówkę+. Kupujesz dwie takie i sprawa powinna być załatwiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Są też anteny kierunkowe, takie śmieszne paraboliczne, w kolorystyce "Polsat Cyfrowy" ;]. Ludzie to wyprzedają, bo przesiadają się na Neo'nówkę+. Kupujesz dwie takie i sprawa powinna być załatwiona. no dobra ale można ją podpiąć pezpośrednio do swicza a do mojego kompa jak się ją instaluje potrzebna jest zwykła karta sieciowa czy jakaś inna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 tak w szybkim schemacie wygląda ta sieć co trzeba by było podłączyć do "switch`a" w miejsce "???" a co do "PC5" w miejsce "???" czy jest możliwość zamontowania do switch`a zew. karty sieciowej zakończonej anteną panelową a do kompa samej antenki podłączonej do zwykłej karty sieciowej lub czegoś innego żeby działało z anteną panelową bo zwykłą karte sieciową posiadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 do ciebie sieciowka 22 mbit/s 260 zl do nich Acess Point 22mbit/s 450 zl calosc jakies 710 - z 2 antenami kierunkowymi 800 zl - ceny wziete z allegro - dobrych urzadzen (D-linki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 do ciebie sieciowka 22 mbit/s 260 zl do nich Acess Point 22mbit/s 450 zl calosc jakies 710 - z 2 antenami kierunkowymi 800 zl - ceny wziete z allegro - dobrych urzadzen (D-linki) a tego Acess Point`a niemożna zastąpić czymś tańszym bo to tylko mój komp a i odległość nie taka duża bo około 150m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 mozna - komputerem z karta sieciowa ktory bylby non stop wlaczony - ale niewiem czy to sie oplaca bardziej - lacza radiowe to luxus - trzeba placic : //// tak to juz jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Mozna kupic wolniejszego access pointa za 250zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 no mozna ja widzialem na allegro min za 11mbit/s 390 wiec 60 zl wiecej wedlug mnie oplaca sie dolozyc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 no mozna ja widzialem na allegro min za 11mbit/s 390 wiec 60 zl wiecej wedlug mnie oplaca sie dolozyc :D no dobra ale nie można tego czymś innym zamienić np. jest coś takiego jak karta zew. sieciowa którą można podłączyć bezpośrednio do switch`a bo od switch`a to będzie tylko mój komputer i nikogo więcej to chyba nie ma sensu kupować czegoś co może obsługiwać z 10 kompów i na 150m które jest optyczne widoczne i nie zasłonione niczym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 dobra do mojego kompa karte już mam czy jest zewnętrzna karta sieciowa którą można bezpośrednio podłączyć do switch`a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 niema innej rzeczy niz access point karta sieciowa czy zewn czy wewn musi byc obslugiwana prez stery kompa a nie prez switcha wiec niema takiej mozliwosci - mozecie miec tylko (TO SA JEDYNE ROZWIAZANIA) 1 U ciebie karte i u nich acceess point 260+400=660 2 U ciebie karte u nich serwa z karta sieciowa wewn 260+??? (zalezy co postawicie - kolo 300 stow pewnie albo 400). Ja bym wybral pierwsze - accessa nieda sie niczym innym zastapic niema czegos takieog jjak karty zewn podlaczone do huba/switcha ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 a jaki jest transfer na 22 Mbit/s 11 Mbit/s 2 Mbit 11 Mbps 5,5 Mbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 tzn ? : ) - chodzi ci o KB/s ? : ) na 22 masz kolo 2,2 mega na sekunde na 11 masz kolo 1,1 mega na sekunde na 5,5 masz kolo 0,5 mega na sekunde na 2 masz kolo 0,2 mega na seunde na 1 kolo 0,1 mega na sekunde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ciekawy przelicznik stosujesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 xon to w wielkim zaokregleniu i z tego wyciagnieta srednia ;) - niedasaj sie dobrze ;) heheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ciekawy przelicznik stosujesz ;) a ile powinno być prawidłowo bo w ten coś nie wieże jak by było najszybciej 2,2 mb/s to by nikt tego nie zakładał ja na zwykłej sieciówce miałem 7-10MB/s no to ile to jest : 22 Mbit/s 11 Mbit/s 2 Mbit 11 Mbps 5,5 Mbps i co to jest "Mbps" "Mbit" "Mbit/s" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Oj tak wielkie zaokraglenie to sie zgadzam :) Mbit/s : 8 = Mbajt/s Nie zawsze ma to zastosowanie w przypadku laczy internetowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 predkości w mega bitach jak się mozna domyśleć wyciągam na linksys 22Mb/s chack odpowiednio 22 Mb/s -7.5 Mb/s(realne predkości przepływu danych) 11 Mb/s - 4.5 Mb/s 5.5 Mb/s - 2 Mb/s 2 Mb/s - 0.8 Mb/s 1 Mb/s -0.35 Mb/s i tego sie trzymaj aha wszysyko w half dupleks ofkoz najlepsze ap dlink 900ap+ (22Mb/s) linksys wap11 (11Mb/s) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Jeszcze jest 802.11g i 54Mbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jestem ciekawy skad ten przelicznik wzieles ... : ///// - bo mi sie tu niezgadza kompletnie nic .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 co wy z tymi przelicznikami lamerstwo do cholery mi leca na tyle i juz pobawcie sie troche dluzej to wtedy pogadamy ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 wedlug twoich zalozen na skretce 1 giga przeslal bys w niecale 25 sekund - bzdura .... wedlug mnie ja podalem dobre predkosci - moga byc minimalne wyzsze ale juz to ze dzieli sie przez 8 wyklucza zeby przy 11 mb/s byla realna predkosc 4,5 bo 11/8 to juz jest 1,3 ... - wiec niemozliwe zeby bylo wiecej a co dopieor o 300 % ... wedlug mnei bzdura .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 co wy z tymi przelicznikami lamerstwo do cholery mi leca na tyle i juz pobawcie sie troche dluzej to wtedy pogadamy oksam jestes lama daje glowe sobie uciac ze bawie sie dluzej niz ty ;) wiec tu kitow niewciskaj - wiesz wogole czym to sie mierzy i jakie sa roznice miedzy mb kb KB i mbit ? ehhh lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 czekaj czekaj 2,2 mega czego moze sie nie zrozumielismy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 wyciagam 7,5 Mb/s (ok. 950 kB) naprawde ni bujam bo po co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 na slabej skretce to moze tak ;) - co znaczy to 930 kb ?? w nawiasie ja mowie o przepustowosci podziel kazda przez 8 i wyjdzie ci ile mozesz maks osignac = podziel ladnie 22 przez 8 wychodzi ci jakies 2,5-2,7 i tyle mozesz maks wyciagnac .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 :D Zabawa po pachy... W sumie PanterX miales racje bo jeszcze dochodza bity obslugi protokolow. brodzio: rozwin swoj watek i popraw jednostki bo wychodzi dziwna matemtyka (np. 22=7.5) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 nie wiem co jest ale teraz mam spietego linksysa na 5.5 i transfer mam 1920 kilobitow 240 kilobajtow 1.87 megabita chyba tak nie pomylilem sie co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...