Skocz do zawartości
MAGIC

bezprzewodowo HELP !!!

Rekomendowane odpowiedzi

sora, nie znam sie na radiowkach, ale znam sie na sieciach (dosc dobrze, moga to potwierdzic ludzie z tego forum). i z tego co wiem, to 34% narzutu to przegiecie :P

btw, skoro 22mbity moga miec strate 70% to po <span style="color:red;">[ciach!]</span> pisac, ze jest 22% skoro wyciagnie sie ~7mbps :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timm hehe ;) ja tam nie mam procentow :P

brodzio: to, ze nie znam sie na radiowkach to nic (pisze co wiem). ale to, ze ty sie "znasz" na radiowkach a nie znasz podstaw sieci to juz jest przykre, bo glupoty piszesz ;) jakby 22mbps mialy wyciagac 7mbps to nikt by nie pisal, ze to jest 22 :!: zreszta.... mow co chcesz, ja i tak wiem swoje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niezbyt zamkneli bo ty niekumasz ze 22mbit/s to maks 2,2megabajta/s i z tego dopiero mozesz liczyc spadek o polowe lub 70%. Ty masz brodzio przesyl 0.83 a nie jak pisales 7.5 i niewiesz o czym piszesz bo mylisz megabajty z megabitami .... i kilobity z kilobajtami ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie na kablu wyciagam transfer do 7,5 MB/s czyli jakies 60Mbps. zatem strata jest okolo 40%. A jak chce kopiowac pod zwyklym winshitem ponad 6,3MB/s jeszcze nie mialem czyli tu juz mam spadek okolo 50%. Zatem jesli radio oferuje 22Mbps a osiagasz 7,5Mbps to nie jest zle. Jeszcze zalezy jaka odleglosc, jakie anteny i jakie przeszkody. Ale tu moge z czystm sercem powiedziec, ze na radiach w zasadzie z radiami wogole nie pracuje. Jedynie wiem jak znajomi je oceniaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie jest 22 tylko to jest predkosc calkowita z urzadzenia do urzadzenia ze wszystkimi narzutami tak no a na ethernecie jaka wyjdzie to jest wlasnie inna bajka

bzdura 22 to predkosc wyrazona w megabitach (na pudelku masz napisane od access pointa bps - bits per secound) a to dzielisz przez 8 zgodnie z zasada ze 1 bit to 8 bajtow i wychodzi ci predkosc calkowita urzadzenia w bajtach czyli 22 megabita/8 = 2.75 megabajta i to jest maksymalny przesyl jaki mozesz miec z tego urzadzenia a ty jakies nowe systemy obliczania tworzysz - smieszysz mnie dziecko - noose niepoddawaj sie bez wzgledu na medium predkosc oblicza sie tak samo a on sie niezna i farmazony wciska ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez wzgledu na medium predkosc oblicza sie tak samo a on sie niezna i farmazony wciska ...

skoro liczy sie tak samo, to prosze o zamkniecie tego topicu, bo jak ktos tu wejdzie i bedzie sie chcial douczyc, to potem nam wyrosnie drugi taki brodzio i bedzie tworzyl wlasne systemy przeliczeniowe.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra nara powodzenia spece od radiowek dziwne przez 1.5 roku tylko z wami sie nie moge dogadac poczytajcie sobie badz zafundujcie radiowki i wtedy piszcue cos na ten temat a nie ze sie znacie na kablu to na radiu tez sie znascie nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra nara powodzenia spece od radiowek dziwne przez 1.5 roku tylko z wami sie nie moge dogadac poczytajcie sobie badz zafundujcie radiowki i wtedy piszcue cos na ten temat a nie ze sie znacie na kablu to na radiu tez sie znascie nara

co za LOLEK :!: moze to odwroc :!: jak TY sie NIE znasz na radiowce to sie NIE odzywaj. wierze panterowi w tej sprawie, bo widzialem jego wypowiedzi na temat radiowek i jakos wszystkie byly trafne :!: skoros taki spec jest to powodzenia ludziom ktorzy maja z toba do czynienia......

jak dla mnie to EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy 22mbit powinienes miec maksymalny przesyl na dobrych radiach w granicach 2.5-2.75 kB/s a ty masz 0.93 KB/s bawo jasiu ze wiesz wogole jak przeliczyc przesyl na wlasnych radiach - jeden dzien trzeba zeby lola jenostek nauczyc ./.....

E tam przesadzasz jak by mial 2,75MB/s z radia 22Mbit to by mial 100% a to niemozliwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na hu.... mam to dzielic mam tyle i juz do ciebie to nie dociera ku.......

po co to masz dzielic :?: zebys nie pisal taki debilizmow jak przez caly ten topic :!:

btw, naucz sie ortografii bo hu... pisze sie przez CH..... lolku jedny :!:

no i caly wieczor stracony, zeby takiemu glabowi wytlumaczyc jak sie przelicza b na B..... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak n mnie slabi :)

wez koles na wakacje sobie takie postanowienie ze dowiesz sie co to

megabit

kilobit

megabajt

kilobajt

i ze radiowka

22 mega BITY na sekunde

to to samo co

2.75 MEGABAJTA NA SEKUNDE (I TO MAKSYMALNY TRANSFER

a ty masz niby 22 MEGA BITY NA SEKUNDE

a wyciagasz 0.93 MEGA BAJTA NA SEKUNDE

czyli wyciagasz 1/3 rzeczywistej mocy i do tego jestes lol bo niewiesz jak przeliczac wlasne lacze

W rezultacie twoja radiowa pracue nie z predkoscia 22mbit/s tylko

proporcjonalnie skoro

22mbit/s x

---------- = -------------

2.75mb/s 0.93mb/s

czyli z prostego rownania x=7.44 mbit/s MEGA BITA NA SEKUNDE

I tu jest to twoje 7.5 mbit/s co jest 1/3 tego co moze wyciagnac dobre radio pracujac na poziomie 22mbit/s masz spadek wydajnosci urzadzenia o 60%

P.S

Noose dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak n mnie slabi :)

wez koles na wakacje sobie takie postanowienie ze dowiesz sie co to 

megabit

kilobit

megabajt

kilobajt

i ze radiowka

22 mega BITY na sekunde

to to samo co

2.75 MEGABAJTA NA SEKUNDE (I TO MAKSYMALNY TRANSFER

a ty masz niby  22 MEGA BITY NA SEKUNDE

a wyciagasz 0.93 MEGA BAJTA NA SEKUNDE

czyli wyciagasz 1/3 rzeczywistej mocy i do tego jestes lol bo niewiesz jak przeliczac wlasne lacze 

W rezultacie twoja radiowa pracue nie z predkoscia 22mbit/s tylko

proporcjonalnie skoro

22mbit/s            x

---------- = -------------

2.75mb/s  0.93mb/s

czyli z prostego rownania  x=7.44 mbit/s MEGA BITA NA SEKUNDE

I tu jest to twoje 7.5 mbit/s co jest 1/3 tego co moze wyciagnac dobre radio pracujac na poziomie 22mbit/s masz spadek wydajnosci urzadzenia o 60%

P.S

Noose dzieki :)

Idac tropem kolegi moze dodam nie 60% lecz 66% ;]. ale ja i tak twierdze, ze jest to niezle bo u mnie na kablu mam spadek pod winshitem o 50%. :), ale moge sie mylic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi