brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 do 54 Mbps a skutecznosc 15-20 Mbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 brodzio: obiecaj, ze odrobisz prace domowa na wakacje i wtedy sie zaczniesz udzielac..... i powiedz mi co to za link bo nie chce mi sie patrzec. ;) Noose dzieki :)za co :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 skutecznosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 na kablu mam spadek pod winshitem o 50%. :), ale moge sie mylic...jakim kablu, gdzie :?: o co sie teraz rozchodzi :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 no ale bzdura jest ze 22mbit/s=7.5mbit/s z czego z noosem sie zsmialismy - 22mbit/s po tak duzym spadku jaki jest u brodzia to 7.5mbit/s timm na kablu z tego co wiem jest prawie zerowy spadek - predzej zacznie ci gubic pakiety ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 brodzio: obiecaj, ze odrobisz prace domowa na wakacje i wtedy sie zaczniesz udzielac..... i powiedz mi co to za link bo nie chce mi sie patrzec. ;) Noose dzieki :)za co :?: za poparcie "to ze mi wierzysz" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Napisalem, ze kopiujac pod windowsem osiagam transfer rzedu 50Mbps czyli 50% ze standardu Fastethernet. Dlatego moim zdaniem jezeli ktos osiaga 30% ze standardu 802.11b nie jest kiepskim wynikiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ty nie rozumiesz ze radio to nie kabel zaklucen jak w mikro fali i dlatego taki spadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 no ale bzdura jest ze 22mbit/s=7.5mbit/s z czego z noosem sie zsmialismy - 22mbit/s po tak duzym spadku jaki jest u brodzia to 7.5mbit/s timm na kablu z tego co wiem jest prawie zerowy spadek - predzej zacznie ci gubic pakiety ... Ale transfer 50Mbps nie jest spowodowany gubieniem 50% pakietow... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ty nie rozumiesz ze radio to nie kabel zaklocen jak w mikro fali i dlatego taki spadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jak juz pisalem, dla mnie EOT bo nie mam zamiaru sie klocic z jakims lolkiem, ktory sie nie zna na sieciach i na ortografii..... powodzenia w dalszych klotniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ta technologia jest w powijakach i sie dziwicie ze takie straty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 brodzio: obiecaj, ze odrobisz prace domowa na wakacje i wtedy sie zaczniesz udzielac..... i powiedz mi co to za link bo nie chce mi sie patrzec. ;) Noose dzieki :)za co :?: za poparcie "to ze mi wierzysz" ;) nie ma za co ;) brodzio...... to mam ostatnie pytanie. mowisz, ze masz 7.5mbps..... powiedz ty mi czy w poblizu masz jakies nadajniki i jaka masz odlegosc do ap..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 to jest punkt punkt bridge na dwoch ap ok1 km miedzy domkami nie ma nadajnikow w promieniu w zsiegu czysto jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 w promieniu 2 km nie ma nadajnikow zadnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 poczytajcie se testy na tomshardware.com i cnet.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 no to zonk bo ja jakos niemam spadku a napewno nie o 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ja spadam do nastepnej potyczki nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jak dobrze widze bajtów na sekunde ile jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 brodzio tu niechodzi o technologie w powijakach ciesz sie wogole ze macie 22mbit/s na odleglosci 1km bo to cud - jezeli byscie byli ajkesi do 100 od sibie to byscie mieli prawie pelny przesyl . chodzi o odleglosc i interferencje fal elektromagnetycznych ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 na ty ile wyciagasz na 22 Mbit/s realnego transferu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 a o nielooknolem na podzialeke ze 1m jest tak wysoko no to sie zgadze ze 50 %w takim razie zwracam honora ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 no to zonk bo ja jakos niemam spadku a napewno nie o 50% Hmm albo niedowidze albo tam jest napisan serednio 3 836 952 co daje transfer nieco ponizej 4MB/s czyli ~60% mniej niz wynosi teoretycznie transfer jaki powinienes miec w technologii fastethernet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ja niewyciagam bo niemam radiowy bede mial w lipcu bo buduje siec radiowa ale wiem to od ludzi ktorzy sami skladaja anteny .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 znaczy tak radiowki spinaja sie na 22 Mbit/s ale te 7.5 Mbit/s to nawet w serwisach internetowych ze sprzetem wyciagaja wiec nie wiem jak mozesz miec wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 no to zonk bo ja jakos niemam spadku a napewno nie o 50% Hmm albo niedowidze albo tam jest napisan serednio 3 836 952 co daje transfer nieco ponizej 4MB/s czyli ~60% mniej niz wynosi teoretycznie transfer jaki powinienes miec w technologii fastethernet. tam jest srednio tylko kolo 4kb/s bo zjebalem na poczatku cos i jak widac z wykresu policzyl kilka raz 0/1 sekunde i dlatego tak zanizylo ... zwrocilem honor post wyzej ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 poprostu na takiej odleglosci fale ulegaja prawie wszystkim zjawiska falowym co oslabia sygnal i wplywa na jakosc polaczenia - im mniejsza odleglosc tym lepiej dla polaczenia .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 no wiem ale ja mam, parabole 23 dBi i 27 dBi i mam sygnal jakby staly obok siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jak tam uwazasz ja wiem ze i m blizej tym lepiej - niechodzi o to ze anteny sa slabe albo cos tylko po drodze sa przeszkody .... nawet niemusza to byc przeszkody rzedu plot czy budynek ale np mgla albo zachmurzenie - wszystko ma wplyw - temat EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzio Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 no jak narazie mialem problemy tylko podczas gradu 2 minutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...