Bekcs Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Przedstawiam pierwszy blok, który niedawno wykonałem. Jak dobrze pójdzie to założę go na 5850, ale na początek przetestuje na 9500GT i może na 8800GTS. Wiem że wiele można by zmienić ale pierwszy raz frezowałem miedź i nie wiedziałem czy coś z tego wyjdzie. Wykonane na frezarce CNC własnej roboty, top z poliwęglanu. Po dodatkowym polerowaniu 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Dawno już nie widziałem tu domowo - warsztatowej konstrukcji. Według mnie, jak na pierwszą sztukę - ok. Szkoda tylko, że od razu nie zrobiłeś króćców wkręcanych z boku. Na pewno mniej miejsca by to zajmowało. Edytowane 19 Marca 2013 przez Maxikas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Bardzo fajny wzór spodu, chodzi o te mikrorowki :) Możesz wrzucić przy okazji zdjęcie swojej frezarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Frezarka tak zupełnie własnej roboty, czy składana z części do tego przeznaczonych? (nie mam pojęcia w temacie ;)) Wykonanie wygląda super, bardzo precyzyjne. Rowki od góry też ciekawie wyglądają, ale to pewnie taki kawałek miedzi po prostu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Szkoda tylko, ze wyszarpales w miedzi dwa rogi robiac fazy pod lebki srub :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukc85 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 fajna konstrukcja, nie będzie ograniczała przepływu, ładniej by wygladało śruby od góry i plexi w prostokącie mozna go pokryc warstwą niklu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekcs Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Chciałem zrobić z boku króćce ale nie miałem takiego grubego kawałka poliwęglanu. Frezarkę jakoś w przyszłym miesiącu postaram się dokładniej opisać na elektrodzie. Poprzeczne paski od góry zostały po planowaniu powierzchni miedzi. To co wygląda na uszkodzone przy śrubach już było na tym kawałku miedzi, który pochodzi z jakiegoś starego radiatora jeszcze na socket A . Bardziej mi się podoba taki kształt top'u, śruby w sumie można by dać od góry, a niklowanie to może kiedyś. Dzisiaj skończyłem blok na CPU, jeszcze tylko top do zrobienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) teraz jeszcze wykorzystaj w takim samym stopniu powierzchnie bloku na gpu Edytowane 22 Marca 2013 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekcs Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 Dodaje zdjęcie bloku razem z topem W trakcie budowy taki panel do oc: Mały opis frezarki można zobaczyć na pbx.xt.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...